Su İçmek İçin Susamayı Beklemeyin - Son Dakika
Güncel

Su İçmek İçin Susamayı Beklemeyin

Su İçmek İçin Susamayı Beklemeyin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel'de verilen Yeterli ve Dengeli Beslenme eğitim seminerinde suyun öneminde değinildi.

27.12.2014 08:50  Güncelleme: 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Yeterli ve Dengeli Beslenme konulu seminerler devam ediyor. Karamürsel'de gerçekleştirilen ve ortaokullarda ile Kuran kurslarında verilen eğitimlerde suyun sağlığa etkisi anlatıldı. Seminerde eğitimciler suyun önemine değinerek çocuklara ve velilere suyun sağladığı yararlar ile ilgili bilgiler verdiler. İnsan vücudunun dörtte üçünün su olduğunu belirten eğitimciler, günde en az 2 litre su içilmesi gerektiğini belirttiler. Suyun vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olduğunu vurgulayan eğitimciler su içmek için susamayı beklemeden periyodik aralıklarla su alınması gerektiğini söylediler.

1098 KİŞİ KATILDI

Eğitimler Karamürsel'de yer alan ortaokullar ve kış Kuran kurslarında öğrenim gören bin 98 kişiye verildi. Yeterli ve dengeli beslenme eğitimi 31 seansta uygulandı. Seminerlerde; obezite, yaşam kalitesi, güvenli gıda tüketimi ve beslenme gibi pek çok konuya değinildi. Eğitimler sırasında katılımcılara konu ile ilgili kitapçık ve broşürler dağıtıldı.

BESLENME OKUL BAŞARISINI ETKİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde okulda ki başarının dengeli beslenme ile orantılı olduğu da eğitimciler tarafından vurgulandı. Türkiye'de her 6 çocuktan birinin kahvaltı yapmadan okula gittiği ve bu öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığının altını çizildi.​

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Su İçmek İçin Susamayı Beklemeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement