Su İsteyen TOKİ Sakinleri Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Su İsteyen TOKİ Sakinleri Eylem Yaptı

Su İsteyen TOKİ Sakinleri Eylem Yaptı

Van'da depremzedeler için TOKİ tarafından Kalecik mevkiinde yaptırılan konutların su çilesi bitmiyor.

19.07.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da depremzedeler için TOKİ tarafından Kalecik mevkiinde yaptırılan konutların su çilesi bitmiyor. Vatandaşlar su sorununlarını dile getirmek için bugün Van- Erciş karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra TOKİ tarafından Kalecik'te yapılan ve 2 bin 458 kişinin yaşadığı TOKİ konutlarında su sıkıntısı yaşanıyor. Kalecik TOKİ'de kalan yaklaşık 150 kadın, erkek ve çocuk bugün ellerine aldıkları su bidonlarıyla Van-Erciş karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Yolun trafiğe kapatılmas üzerine çevik kuvvet ekibi olay yerine geldi. Ekiplerin toplanan kalabalığa 'Bu yaptıınız yasal değildir. Yolu derhal trafiğe açın. Yoksa müdahale edeceğiz' anonslarına aldırmayan eylemciler, sularının akmadığını ve çok zor durumda kaldıklarını söyledi.

Eylemciler, su sıkıntıları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Buraya geldiğimizden beri sularımız doğru düzgün akmıyor. Ne yapacağımız bilmiyoruz. Bazen tankerlerle bize su getirmeye çalışıyorlar. Getirdikleri sular benzin kokuyor. Biz bu suyu istemiyoruz. Ramazan ayındayız ve abdest alacak su bulamıyoruz. Bizim tek isteğimiz su sorunumuzun çözülmesidir. Çok mağduruz yetkililer sesimize kulak versin" diye konuştu. Kadınlar özellikle kadın çevik kuvvet ekiplerine dertlerine anlatmaya çalışırken, yaklaşık 2 saat sonra yol trafiğe açıldı. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Su İsteyen TOKİ Sakinleri Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement