Şü Rektörü Prof. Dr. Akmaz, Basınla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Şü Rektörü Prof. Dr. Akmaz, Basınla Bir Araya Geldi

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

28.01.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Üniversitenin sosyal tesislerindeki toplantıda konuşan Prof. Dr. Akmaz, inşaatı Mayıs ayında bitmesi beklenen kampüs inşaatı ve ŞÜ'deki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Akmaz, ŞÜ'nün 2008 yılında kurulduğunu ve aynı yıllarda kurulan diğer üniversitelere göre tek etapta kampüsünü tamamlama noktasına gelen ilk üniversite olduğunu söyledi.

Üniversitenin Cizre, Silopi ve İdil'de bulunan okullarının bölge ihtiyaçlarına gözetilerek dizayn edildiğini belirten Prof. Dr. Akmaz, "Şırnak'ta 9, Cizre'de 6, Silopi'de 4 ve İdil'de 5 bölümümüz var. inşallah İdil'de iki programa bu sene öğrenci alacağız. Tabi gönlümden Uludere ile Beytüşşebap'ta bölüm açmak var" dedi.

Prof. Dr. Akmaz, üniversite bünyesinde Ortadoğu bölgesine hitap edecek bir dil merkezi kurmayı düşündüklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bizim temel felsefemiz bölgede kullanılan bütün dillerin mutlaka öğrenimi için gerekli imkanı sağlamak. Bu noktada Arapça, Farsça, Kürtçe ve İngilizce olmak üzere dil merkezimizde, bu birimleri açmayı düşünüyoruz. Bu Şırnak'ın bir kazanımıdır. Şırnak sosyal üniversite değil, teknik üniversite. Bu şekilde olması bizimde avantajımız. Özellikle yurtdışında öğrenci çekmek noktasında." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şü Rektörü Prof. Dr. Akmaz, Basınla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement