Su Ürünleri Tanıtım Grubu Melih İşliel ile Devam Dedi - Son Dakika
Güncel

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Melih İşliel ile Devam Dedi

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Melih İşliel ile Devam Dedi

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Melih İşliel tekrar seçildi.

27.05.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Melih İşliel tekrar seçildi. STG Başkan Yardımcısı, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Kemal Babila oldu.

Türk su ürünleri sektörünün uluslararası arenada tek elden tanıtımı amacıyla 2008 yılında Ege, Akdeniz ve İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde kurulan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, her yıl 17 ülkede gıda fuarlarına katılarak Türk Su Ürünleri sektörünün tanıtımını gerçekleştiriyor.

STG Başkanı Melih İşliel, bu tanıtım çalışmaları sayesinde başta AB ülkeleri, Rusya ve ABD olmak üzere birçok pazarda ihracatta ciddi artışlar kaydettiklerini, su ürünleri sektörünün ihracatını en fazla artıran sektörlerin başında geldiğine işaret etti.

Önümüzdeki dört yıllık süreçte tanıtım çalışmalarına kesintisiz devam edeceklerini anlatan İşliel, sözlerini şöyle tamamladı: "2013 yılında 17 gıda fuarına katıldık, binlerce ziyaretçiye Türk su ürünlerinin lezzetlerini tattırdık ve sevdirdik. İhracatımız yüzde 21 artışla 564 milyon 199 bin dolara ulaştı. 2014 yılında 17 fuara katılma kararı aldık. 2023 yılı için sektör olarak belirlediğimiz 1.5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak için çalışmalarımız kesintisiz sürecek." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Su Ürünleri Tanıtım Grubu Melih İşliel ile Devam Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement