"Su ve Ateş" filminin galası Kahramanmaraş'ta yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Su ve Ateş" filminin galası Kahramanmaraş'ta yapıldı

"Su ve Ateş" filminin galası Kahramanmaraş\'ta yapıldı

Özcan Deniz'in yazıp yönettiği "Su ve Ateş" filminin galası Kahramanmaraş'ta yapıldı.

28.11.2013 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özcan Deniz'in yazıp yönettiği "Su ve Ateş" filminin galası Kahramanmaraş'ta yapıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezindeki sinemada düzenlenen filmin galasına filmin başrolünde de oynayan Özcan Deniz katıldı.

Film gösterimi öncesinde sinemaseverlerle gazetecilerin sorularını yanıtlayan Deniz, gösterilen ilgiden dolayı Kahramanmaraş halkına teşekkür etti.

Katılımcılardan birinin "Neden Kahramanmaraş'ta film çekmiyorsun?" sorusu üzerine Deniz, Kahramanmaraş'ın tarihi, doğası ve insanlarıyla önemli bir yer olduğunu anlatarak, bir filmini de burada çekebileceğini söyledi.

Deniz, Türk sinemasının gelişimine ilişkin bir soruya da "Türk sineması, önümüzdeki 10 yılda dünyada adından bahsettirecek kadar kıymet kazanacak" yanıtını verdi.

Şu anda da Türk sine sektörünün hiç olmadığı kadar dünyada kendisinden bahsettirdiğini vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

"Birçok yapımcı Türkiye'ye gelip filmler çekiyor. Bu ilgi git gide artacaktır. Sadece Türk sinemasının dünyada kendini tanıtma bütçesi yok. Bu konuda herkesin yardımı olması gerekiyor. Bu konuda ciddi fonların ayrılması gerekiyor. Tanıtma fonları ayrılırsa Türk sineması dünyada daha tanınır hale gelebilir. Bizim bu filmimizi dünyada tanıtamama nedenimiz en bir 5-6 milyon avro reklam bütçesi istenmesidir. Bunlar aşılırsa daha güzel olacaktır."

Türk sinemasının dağıtım ağının da git gide yaygınlaştığına dikkati çeken Deniz, Avrupa'da daha düne kadar 30-40 kopya film çıkarken bu gün 200 kopyalara çıktığını ifade etti.

-Röportaj

-Sinema sektörüne ilişkin bilgi

-Sinemacı olarak anılmak istemesi

-Detaylar

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Su ve Ateş' filminin galası Kahramanmaraş'ta yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement