Su ve Mama Kabı ile Milyon Kere Mutluluk - Son Dakika
Güncel

Su ve Mama Kabı ile Milyon Kere Mutluluk

Sokak hayvanları, anlamlı proje ile aç ve susuz kalmaktan kurtuluyor

24.08.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "Bir Kap Su Dolu Mutluluk" adı altında başlattığı projede vatandaşlara ulaştırılan su kapları ve mamalar sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerinde hayata tutunmalarını sağladı. Anlamlı farkındalık projesi ile su ve yiyecek bulamayan hayvanların yaşayacağı olumsuzluklar en aza indirgeniyor.

ÖLÜMLE BAŞBAŞA KALMAMALARI İÇİN

İnsanlarda olduğu gibi hayvanların sıcak havalarda aç ve susuz kalması önemli bir sorun. Uzun süre aç kalmak özellikle susuzluk sokak hayvanlarını ölümle başbaşa bırakıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda sokak hayvanlarının yaşadıkları bu soruna farkındalık oluşturmak amacı ile bir proje başlattı. Proje ilk olarak hayvan derneklerine ve daha sonra da Kocaeli'deki vatandaşlara mama ve su kabı dağıtılmasını kapsıyor.

OSMANLI DÖNEMİNDE

Osmanlı döneminde sokak hayvanlarının beslenmesi için maaşla çalıştırılan görevlilerin, sadece hayvanlara özel vakıfların ve hastanelerin varlığı düşünüldüğünde çok önemli bir farkındalık çalışması olan projeye hayvan dernekleri ve vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı Selma Platin Pek, Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik başlattığı bu çalışmanın çok değerli olduğunu belirterek bu şekilde vatandaşların bu konuya daha fazla ilgi gösterdiğini gözlemlediklerini ifade etti.

MAMA VE SU KABLARI DAĞITILIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlatılan kaplar ve mamalar hem hayvan dernekleri hem de Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü'nden temin edilebiliyor. Mama ve su kaplarını alan vatandaşlar bulundukları yerlere koyarak önemli insanlık görevini yerine getiriyor. Böylece Osmanlı döneminde, devlet tarafından büyük önem verilen sokak hayvanlarının yiyecek ve su bulamama sorununa bir nebze de olsun çare bulunup örnek teşkil edilmesi sağlanıyor. İlk olarak Büyükşehir tarafından verilen su kapları ve mamaların daha sonra vatandaşlar tarafından alınması amaçlanıyor.

OSMANLI'DA NASILDI

Osmanlı İmparatorluğu döneminde her türlü hayvana yönelik gösterilen şefkat ve merhamet devlet kanunlarına kadar ulaşmış. Dolmabahçe'de kuş, Üsküdar'da kedi hastaneleri, cami ve mezarlıklardaki suluklar, kuş evleri, sonbaharda geri dönemeyen ve yardıma muhtaç leylekler için açılmış dünyanın ilk hayvan hastanesi olan Bursa'daki Düşkün Leylekler Evi (Gurabahane-i Laklakan), Osmanlı Devleti'nin hayvanlara verdiği önemin en güzel örnekleri.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Su ve Mama Kabı ile Milyon Kere Mutluluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement