Şubat Tatilinde Çocuk Sanat Merkezine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Şubat Tatilinde Çocuk Sanat Merkezine Yoğun İlgi

Şubat Tatilinde Çocuk Sanat Merkezine Yoğun İlgi

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen ‘Çocukları Kültür ve Sanatla Buluşturan Merkez Çocuk Sanat Merkezi’ Şubat tatilinde çocuklara ve öğretmenlere geliştirici drama eğitimleri verdi.

06.02.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen 'Çocukları Kültür ve Sanatla Buluşturan Merkez Çocuk Sanat Merkezi' Şubat tatilinde çocuklara ve öğretmenlere geliştirici drama eğitimleri verdi.

Uzman geliştirici drama liderleri tarafından bir hafta süreyle verilen eğitimlerde, grupların yaş özelliklerine, ilgi ve ihtiyaçlarına göre planlandı.

Okul öncesi dönem 5-6 yaş grubuyla 7 farklı atölye çalışması gerçekleştirilirken, 7-9 yaş grubuyla 5 atölye, 9-12 yaş grubuyla 3 atölye, 12-15 yaş grubuyla da 1 atölye çalışması gerçekleştirildi. Okul öncesi dönem için farklı gelişim alanlarına yönelik etkinlikler, sanat disiplinleriyle örtüştürülerek yapılırken, ilköğretim öğrencilerine yönelik etkinlikler 'geri dönüşümün' önemi, geliştirici yazma alıştırmaları, nesneden yola çıkarak grup dinamiği oluşturma, yeteneklerinin farkına vardırarak doğaçlamalarla özgüvenlerine katkı sağlamak amaçlı yapıldı.

Lise grubu öğrencilerle beş duyu algı, güven, empati, iletişim, sosyal roller, yetişkinler öğretmenlerle yapılan 4 atölyede de beş duyu algı, empati, iletişim, iletişim engelleri, çatışma ve çözme konuları drama yöntemiyle interaktif olarak gerçekleştiriliyor. Eğitimlere 280 kişi katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı ve Proje Koordinatörü Sema Marangoz geliştirici dramanın çocukların gelişimine olumlu etkisine vurgu yaparak, "Çocuklar, geliştirici drama etkinlikleri sayesinde duygularını serbestçe ortaya koyma imkanı buluyorlar. Olumlu veya olumsuz duygularını rahatça yaşayabildikleri için de gerginlikten kurtuluyorlar. Yaratıcı Drama Çocukların sanatsal duyarlılığını arttıran ve hayal gücünü geliştiren bir öğrenme aracıdır. Bu nedenle merkezimizde uzman eğitmenlerle bu atölyeleri gerçekleştiriyoruz, her defasında daha fazla talep ile karşılaşıyoruz. Geliştirici drama etkinlikleri, çocuğun bilişsel becerilerinin gelişimini de desteklerken, zihinsel gelişimine katkı sağlıyor. Çocukların düşünme, konuşma, dinleme ve anlama becerilerini geliştiren geliştirici drama etkinlikleri sırasında problem çözme becerileri desteklendiği için olaylara farklı bakış açısı ile yaklaşabilmeleri sağlanıyor. Bu etkinlikler grup çalışması olarak yapıldığı için de çocuklar grup içinde işbirliği, paylaşma, dayanışma, başkalarına saygı duymayı öğreniyorlar. Böylece geliştirici drama etkinlikleri ile sosyal iletişimin temelleri atılıyor" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şubat Tatilinde Çocuk Sanat Merkezine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement