Suça Sürüklenen Çocuklara Keman Kursu - Son Dakika
Güncel

Suça Sürüklenen Çocuklara Keman Kursu

Suça Sürüklenen Çocuklara Keman Kursu

Gaziantep'te, merkez Şahinbey İlçe Belediyesi suça sürüklenen veya madde bağımlısı çocuk ve gençlere yönelik keman kursu açtı.

16.04.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, merkez Şahinbey İlçe Belediyesi suça sürüklenen veya madde bağımlısı çocuk ve gençlere yönelik keman kursu açtı. Kursa katılan 12 çocuk, keman çalmayı öğrenerek suç işlemeyip, madde kullanımından uzaklaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. Eğitimleri sırasında konser de veren çocuklar yeni yaşamları ile mutlu olduklarını anlatırken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Suç ve uyuşturucudan müzikle kurtulan çocuklarımız eğitimlerini tamamlayınca orkestra oluşturuyoruz. Gençlerimizi müzikle rehabilite ediyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü, Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yurtlarında kalan suça sürüklenen veya uyuşturucu madde bağımlıları, Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde aldıkları keman ve müzik eğitimiyle yaşama tutunuyor.

Şahinbey Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen 'Bağımsız Orkestra' projesi kapsamında; daha önce suça karışan ve madde bağımlısı olduğu için koruma altına alınan 12-17 yaş arasındaki gençler, rehabilitasyon sürecinde Şahinbey Belediyesi bünyesindeki Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde keman ve müzik eğitimi almaya başladı. Yaklaşık 4 aydır devam eden kursta eğitim alan ve oluşturdukları koro ile konserler de veren kursiyerler, keman çalarak rehabilite olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Koruma kararı ardından Türkiye'nin farklı kentlerinden Gaziantep'e gelerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurtlarında kalan gençler, keman eğitimi ile hayatlarının değiştiğini anlattı. Gençler, daha önce uyuşturucu madde kullandıklarını ve suça bulaştıklarını anlatırken, "Buraya geldikten sonra aldığımız keman eğitimi ile hayatımızda yeni sayfa açtık. Keman eğitimi ile rehabilite oluyor, hem de suçtan uzak duruyoruz. Sevgi ve saygıyı öğrendik. Keman sesi bize huzur veriyor" dedi.

Keman kursu gören grubu ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik projeyi önemsediklerini ifade etti. Suça bulaşmış veya madde bağımlısı gençlerin müzikle rehabilite edildiğini ve topluma kazandırıldığını anlatan Tahmazoğlu, şöyle dedi:

"Gaziantep Aile ve Sosyal Bakanlığı'na bağlı rehabilitasyon merkezinde kalan daha önce bir şekilde suça karışmış veya madde bağımlısı olmuş gençlerimizin oluşturduğu bir orkestramız var. Burada gelip gençlik merkezimizde hocalarımız eşliğinde müzik eğitimi alıyorlar. Bu gençlerimizin topluma kazandırılması adına yapılan çalışmayı önemsiyoruz. Bu gençlerimizin müzikle rehabilite olarak yeniden sosyal yaşama adapte olması en büyük arzumuz. Gençlerimizin de bu noktada gayretleri bizi mutlu ediyor. Hepsi yetenekli ve oluşturdukları koro ile verdikleri konserde de başarılı performans sergilediler. Vatan, millet ve kardeşlik için gayretler sarf ediyorlar. Biz de kendilerini ödül olarak Çanakkale'ye götüreceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suça Sürüklenen Çocuklara Keman Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement