Suçep Kapsamında Eğitimden Geçen 748 Öğrenci Artık Daha da Çevreci - Son Dakika
Yerel

Suçep Kapsamında Eğitimden Geçen 748 Öğrenci Artık Daha da Çevreci

Suçep Kapsamında Eğitimden Geçen 748 Öğrenci Artık Daha da Çevreci

Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi (SUÇEP) kapsamında 16 ilkokuldan 748 öğrenciye eğitim verdi.

20.05.2016 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi (SUÇEP) kapsamında 16 ilkokuldan 748 öğrenciye eğitim verdi.

Nisan ayının ilk haftasında başlayan proje kapsamında Süleymanpaşa Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi (SUÇEP) ile Süleymanpaşa'daki ilkokullarda çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, doğal kaynakların en uygun ve verimli şekilde kullanılması, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi ile atıkların yönetimi (toplanması, değerlendirilmesi, geri kazanımı) konularında başta çevre eğitimi olmak üzere bir dizi uygulamalı faaliyet gerçekleştirildi.

16 İLKOKULDAN 748 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

SUÇEP projesi amaçları doğrultusunda nisan ayı boyunca devam eden faaliyetlerde ilk adımı olarak okullara eğitim amaçlı geri dönüşüm kutuları ile afişler yerleştirildi ve ilçedeki 16 ilkokuldaki (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, İnecik İlkokulu, Tekirdağ İlkokulu, Süleymanpaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Barbaros Naki Bilge İlkokulu, Karacakılavuz İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Hüseyin Pehlivan İlkokulu,13 Kasım ilkokulu, Safiye Osman Çeliker İlkokulu,Ticaret Sanayi Odası İlkokulu, Mevlana İlkokulu ve Doğa Koleji) 748 öğrenciye eğitim verildi.

ÖĞRENCİLERE SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİNDE

Proje kapsamında yapılan eğitimler sonucunda okullardaki öğrenciler, hem çevresel konularda bilgi edinirken, hem de ailelerini ve arkadaşlarını çevresel sorunlar konusunda bilinçlendirmede etkin rol oynadılar. Projenin en önemli ve bütünleştirici tarafı olarak ise öğrencilerin hazırladıkları ikaz formlarını Süleymanpaşa Belediyesi'ne sunarak bire bir konuya katılım sağlamaları ve çözüm sürecine katkı vermiş olmaları oldu.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Okullarda yapılan anket verilerin değerlendirilmesi sonucunda, okullarda çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunacak etkinlik sayısının yeterli olmadığı ve öğrencilerin çevre konusunda yetişkinlere göre çok daha duyarlı olduğu gözlenirken önümüzdeki dönemde de çevre konusunda eğitimlerin devam etmesi yönünde çalışmalara başlandı.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE DÜZENLENECEK TÖREN İLE ÖDÜLLER VERİLECEK

Projenin mayıs ayı boyunca öğrencilerin geri dönüştürülebilir atıklarını biriktirmesi, proje yetkililerinin bu atıkları tartarak okullardan teslim alması, geri dönüşüm tesislerine yapılacak uygulama geziler ile devam edeceği açıklandığı belirtildi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde en çok atık biriktirerek dereceye giren okullara ödüller ve öğrencilere de katılım belgeleri tören olarak verilecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suçep Kapsamında Eğitimden Geçen 748 Öğrenci Artık Daha da Çevreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement