PKK'nın Bombacı Timi Adliyeye Sırıta Sırıta Gitti! - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Bombacı Timi Adliyeye Sırıta Sırıta Gitti!

İzmir'de Atatürk'ün ölüm yıl dönümü anma törenlerini kana bulamaya hazırlanırken yakalanan İbrahim E. ve 4 kişi adliyeye sevk edildi. Bombacının adliye yolunda sırıtması dikkat çekti.

13.11.2015 10:53  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'e, saldırı için gelen ve ormanlık alanda gizlenen bombaları alırken yakalanan terör örgütü PKK üyesi İbrahim E. ile kendisine yardım eden 4 arkadaşı, sorgularının tamamlanmasıyla adliyeye gönderildi. Poliste susma hakkını kullanan bombacı İbrahim E., Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldığı sırada kameralara gülmesi dikkat çekti. Yardım yataklık suçlamasıyla 2'si kadın 5 kişiyi daha gözaltına alan polis, 17.5 kilogram RDX patlatıcı ile 10 el bombasının ise kente, kargoyla gönderildiğini belirledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Kasım seçimlerinden önce Diyarbakır'dan İzmir'e yüklü miktarda patlayıcı ile gelen terör örgütü PKK üyesi "Ahin" kod adlı İbrahim E'yi tespit etti.

POLİS ADIM ADIM TAKİP ETTİ

PKK üyesi İbrahim E., seçim öncesi alınan yoğun güvenlik önlemi nedeniyle uygun ortam bulamayınca, yanında getirdiği mühimmatı Gaziemir ilçesi Evka 7'deki ormanlık alana gömdü. Adım adım İbrahim E.'yi takip eden polis, İbrahim E.'nin şehirden ayrılması ile patlayıcının gömüldüğü alanı izlemeye başladı.

GÖMÜLÜ MÜHİMMATI ÇIKARIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Polis ekipleri, terör örgütü PKK üyesi İbrahim E.'nin geçen pazartesi günü, İzmir'e geldiğini tespit edince tekrar takibe aldı. İbrahim E., yanına aldığı M.A. ve B.İ. ile birlikte mühimmatı gömdüğü ormanlık alana gitti. Salı günü saat 04.00 sıralarında ormanlık alanda gömülü mühimmatı çıkarmak isterken polis, suçüstü İbrahim E. ve yanındaki 2 kişiyi yakaladı. Üç zanlı gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülürken kazılan alanda 18 kilo C4 patlayıcı, 10 el bombası ve bir telefon tetikleme düzeneği bulundu.

ÜZERİNDEN SAHTE POLİS KARTI ÇIKTI

M.A.'nın üzerinden 'Polis Haber Gazetesi' tanıtım kartı çıkarken zanlıların gazeteci kartı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. yıl anma törenlerinin yapıldığı kalabalık bir alanda bombayı patlatmayı hedefledikleri ileri sürüldü. Polis, yakalanan kişilerle bağlantısı olan kişilere Gaziemir ve Konak ilçelerinde eş zamanlı baskın yaparken iki kişiyi daha gözaltına aldı.

KUZEY IRAK VE KOBANİ'DE BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak ve Kobani'deki kamplarında bomba eğitimi aldığı belirtilen 36 yaşındaki İbrahim E.'nin, hem 1 Kasım genel seçimleri öncesi hem de 10 Kasım törenleri öncesinde, bombalı eylem için, kentteki birçok noktada, keşif yaptığı öğrenildi. İbrahim E.'nin 10 Kasım törenlerinde bombalı saldırı için harekete geçtiği ileri sürüldü.

ADLİYEYE GÜLE GÜLE GİTTİ

Emniyet binasından çıkartıldıkları sırada İbrahim E.'nin rahat hareketleri ve gazetecilere doğru bakıp gülmesi dikkat çekti.

PKK\'nın Bombacı Timi Adliyeye Sırıta Sırıta Gitti!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK'nın Bombacı Timi Adliyeye Sırıta Sırıta Gitti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • CELALET: GÜLMEK HERKESİN HARCI DEĞİL.ZORUNUZA GİTMİŞSE DEMEK Kİ DOĞRU YOLDA. 5 18 Yanıtla
  • 06 ankara : bunların boynunu kırın , hapise yatıpta devletin ekmeğini yiyip suyunu içmesin .inşallah idam yasası geri gelir gelmesi gerek 15 3 Yanıtla
  • Siirt: O gülüse kurban olam 2 15 Yanıtla
  • muşlu: içinin pisliği dışına vurmuş. 13 3 Yanıtla
  • Turk: Ustune oturtup o bombalari imha edeceksin, o zamanda gulsun bakalim adi...... 12 4 Yanıtla
  • KOKO: ACINACAK HALDELER ZATEN ÖRGÜT BUNUN GİBİ SALAKLARI SEÇİYOR 13 1 Yanıtla
  • ×××: beynine sıkacaksın o zaman daha güzel siritir çakal gibi. 14 0 Yanıtla
  • cevap: E NASIL OLSA BİR MÜDDET SONRA SERBEST KALACAK ---------- İRANIN YAPTIĞI GİBİ ASILSA BAK BAKALIM SIRITIYORMU 13 0 Yanıtla
  • zaa: Bunlara ogle bir ceza vereceksinki içeride gülmekten olsun 10 3 Yanıtla
  • karataşli: bu topu ulkucu koguşuna versinler 11 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement