Sudan'da Ayrılıkçı Gruplarla Müzakereler - Son Dakika
Güncel

Sudan'da Ayrılıkçı Gruplarla Müzakereler

Sudan hükümeti ile "Devrimci Cephe" arasında süresiz ertelenen müzakereler yeniden başlayacak.

28.01.2015 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan hükümetinin, ayrılıkçı "Devrimci Cephe" ile müzakerelere yeniden başlamayı kabul ettiği bildirildi.

Sudan Enformasyon Bakanı Ahmed Bilal Osman, başkent Hartum'da yaptığı basın açıklamasında, " Hükümet, eski Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki'nin, Şubat'ın başında Etiyopya'nın başkenti Adis Ababa'da müzakerelere yeniden başlanması önerisini kabul etti" dedi.

Osman ayrıca Mbeki'nin, Darfur, Güney Kordofan ile Mavi Nil vilayetlerindeki çatışmaların sona erdirilmesi konusundaki çağrılarının da değerlendirildiğini belirtti.

Müzakerelere başkanlık eden Mbeki de 5 Aralık'ta, Sudan Kurtuluş Hareketi Başkanı Minni Arcua Minawi, Adalet ve Eşitlik Hareketi Başkanı Cibril İbrahim ve Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N) Başkanı Yasir Arman ile yaptığı açıklamada, yönetime karşı silahlı mücadele veren Devrimci Cephe arasında Addis Ababa'da 23 Kasım 2014'te başlayan ve Sudan hükümetinden 7, Devrimci Cephe'den 42 temsilcinin  katıldığı müzakerelerin, süresiz  ertelendiğini açıklamıştı.

"Adalet ve Eşitlik", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Kurtuluş Hareketi-Kuzey"i bünyesinde barındıran Devrimci Cephe, 2003'ten bu yana yönetime karşı savaşıyor. - Hartum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'da Ayrılıkçı Gruplarla Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement