Sudan'da Muhalif Parti Yöneticilerinden 4'ü Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Sudan'da Muhalif Parti Yöneticilerinden 4'ü Serbest Bırakıldı

Sudan'da yaklaşık 2 aydan bu yana gözaltında tutulan muhalif parti yöneticilerinden 4'ünün serbest bırakıldığı bildirildi.

11.01.2017 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan'da yaklaşık 2 aydan bu yana gözaltında tutulan muhalif parti yöneticilerinden 4'ünün serbest bırakıldığı bildirildi.

Nasıri Partisi yöneticilerinden Sati el- Hac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin parti yöneticilerinden Munzir Ebu el-Muali, Komünist Partisi Merkezi Komite üyeleri Sadık Yusuf ve Tarık Abdulmecid ile Baas Partisi yöneticilerinden Muhammed Dıya'yı serbest bıraktığını söyledi.

Muali, Yusuf, Abdulmecid ve Dıya, hükümetin kemer sıkma politikalarını protesto için yapılan çağrıları azaltmak amacıyla başlatılan operasyonlar kapsamında Kasım 2016'da gözaltına alınmıştı.

Sudan emniyet güçleri, son iki haftada muhalif Kongre Partisi yöneticilerinden 20 kişiyi serbest bırakmıştı.

Hükümetin ilaç, elektrik ve yakıtta devlet desteğini kaldırması üzerine genelde sosyal medya üzerinden örgütlenen aktivistler kasım ayında sivil itaatsizlik eylemi başlatmıştı.

Kemer sıkma politikalarına tepki gösteren Sudanlılar, evde kalarak, iş yerlerini açmayarak ya da çocuklarını okula göndermeyerek eyleme destek vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'da Muhalif Parti Yöneticilerinden 4'ü Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement