Sudan'daki Kurban Yardımı Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Sudan'daki Kurban Yardımı Faaliyetleri

Sudan'da kurban yardımlarının yapıldığı El-Faşir kenti Valisi Abdülvahid Yusuf İbrahim, "Türkiye, bugüne kadar bize gönderdiği yardımlardan hiçbir karşılık istemedi, böyle bir girişimi de olmadı" dedi.

27.09.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EL- Sudan'da kurban yardımlarının yapıldığı El-Faşir kenti Valisi Abdülvahid Yusuf İbrahim, " Türkiye, bugüne kadar bize gönderdiği yardımlardan hiçbir karşılık istemedi, böyle bir girişimi de olmadı" dedi.

Faşir Valisi İbrahim, Türkiye'deki hayırseverler tarafından bağışlanan, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve partneri Malezya Amal Yardım Kuruluşu aracılığıyla mülteci kampları ve medreselerde kesilen 250 büyükbaş kurban yardımı içinTürkiye halkına teşekkür etti.

Bölgedeki kurban yardımı faaliyetlerini tamamlayan kuruluşların temsilcilerini valilik konağında ağırlayan İbrahim, "Beyaz Müslümanlar bölgemize ilk defa geldi" diyerek, farklı renk ve medeniyetlere sahip toplumları bir araya getiren bağın "İslam kardeşliği" olduğunu söyledi.

"Türkiye bize karşılıksız yardım ediyor"

Sudan halkının batılı kurumlardan ziyade Müslüman kuruluşları görmek istediğini anlatan İbrahim, "Biz burada artık Batılıları değil Müslüman kardeşlerimizi görmek istiyoruz. Avrupalılar, İngilizler ve Fransızlar yardım bahanesiyle buralara gelip, geçmişte kaynaklarımızı sömürdüler. Hiçbir yardımı karşılıksız yapmadılar" diye konuştu.

Türkiye'den Sudan'a yapılan yardımlara ilişkin İbrahim şunları kaydetti:

"Türkiye, bugüne kadar bize gönderdiği yardımlardan hiçbir karşılık istemedi, böyle bir girişimi de olmadı. Çünkü yapılan tüm yardımlar Müslüman kardeşliği için yapılıyor. Bu bizi memnun ediyor. Bizim kapılarımız Türkiye'ye sonuna kadar açık. Her zaman Türkiye'yi yanımızda görmek istiyoruz. Aynı şekilde Malezya halkına da teşekkür ediyorum."

İbrahim, Türkiye'ye olan sevgilerini ise "Osmanlı İngilizlerle savaşa girdiğinde Afrika ülkesinde Osmanlının çağrısına cevap veren Darfur Sultanı Ali Dinar'dı" şeklinde ifade etti.

İbrahim sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün biz burada Türkiye'den ve Malezyadan gelen Müslüman kardeşlerimizi ağırladık. Allah onlardan razı olsun Türkiye halkının bize gönderdiği yardımları hiçbir zaman unutmayacağız. Türkiye'ye karşı içimizde köklü geçmişi olan bir sevgi ve sevda var. Siz buraları gelip kendi gözünüzle gördünüz. Buraların nasıl inancına bağlı sağlam bir irade ile direndiğini ve bu mazlum halkın nasıl yardıma muhtaç olduğunu anlatın. Yapılan yardımların ve Türkiye halkının bağışlarının gerçek karşılığı Allah katındadır."

Cansuyu Faşir Sorumlusu Ahmet Musa Kaya da Türkiye'nin Sudan halkına yardımlarının süreceğini belirterek, bu sene Sudan'ın Darfur bölgesindeki çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Kaya şöyle konuştu:

"Gönül isterdi ki daha fazla kalıp daha fazla insana yardım edelim. Ama bize yapılan yardımları dünyanın 50 ayrı ülkesindeki mazlum halka ulaştırıyoruz. Biz her gittiğimiz yere Allah izin verirse daha güçlü döneriz. Bu bölgeye ilk gelişimiz oldu inşallah önümüzdeki dönemlerde daha farklı proje ve yardım çalışmaları için tekrardan geliriz."

Malezya Amal Yardım Kuruluşu Sorumlusu Azzam Kasım da Türkiye ile güzel bir yardım kampanyası yürüttüklerini belirterek, Sudan'da bulunmalarını sağlayan tek güçlü iradenin kardeşlik olduğunu ve bunun sonsuza kadar sürmesi için mücadele edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'daki Kurban Yardımı Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement