Sudan'daki Sağlık Sorunları - Son Dakika
Güncel

Sudan'daki Sağlık Sorunları

Sudan\'daki Sağlık Sorunları

Sudan'da son yıllarda 93 bine yakın çiftçide kanser, alerji ve böbrek sorunları saptandı Tarım ilacı olarak kullanılan pestisitler insan sağlığını ve doğal yaşamı olumsuz etkiliyor.

15.10.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan'ın El-Cezire eyaletinde faaliyet gösteren El-Cezire ve Menagil Çiftçi Birliği, tarım alanlarında bozuk pestisit kullanımı nedeni ile son yıllarda binlerce çiftçinin, başta çeşitli alerjik vakalar ve böbrek hastalıkları olmak üzere kanser ve kimyasallara bağlı diğer hastalıklara yakalandıklarını açıkladı.

El-Cezire ve Menagil Çiftçi Birliği'nin yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda 93 bine yakın çiftçide, bozuk pestisit kullanımından dolayısıyla alerji, böbrek hastalıkları ve kanser tanıları görüldüğü belirtildi.

Açıklamada pestisit kullanımı açısından Sudan'ın önemli bir pazar ülke olduğu belirtilerek, bozuk pestisite karşı merkezi hükümetin önlem alması ve ithalat kontrollerinin sıklaştırılması istendi.

Zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlara pestisit adı veriliyor. Her ne kadar pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanları da zehirlemesi sebebiyle, kullanılması çevreci kuruluşlar tarafından eleştiriliyor. - Addis Ababa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'daki Sağlık Sorunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement