Sudan Türk Mesleki Eğitim Merkezi Bin 100 Sudanlı'ya İş İmkanı Sağladı - Son Dakika
Güncel

Sudan Türk Mesleki Eğitim Merkezi Bin 100 Sudanlı'ya İş İmkanı Sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) işbirliğinde hayata geçirilen Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi’nde 9 farklı alanda bin yüz Sudanlı eğitim aldı.

05.03.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) işbirliğinde hayata geçirilen Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi'nde 9 farklı alanda bin yüz Sudanlı eğitim aldı.

Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi, 2013 yılında Sudan'ın başkenti Hartum'da açıldı. 5 bin metrekare alan üzerine kurulu merkezde makine teknolojileri, mobilya, dekorasyon, iklimlendirme ve soğutma, elektrik, elektronik, mekatronik, bilgisayar programlama ile turizm ve otel yöneticiliği olmak üzere 9 farklı alanda uluslararası eğitim veriliyor. Merkezde şu ana kadar bin yüz kişi eğitim aldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz, merkezde çalışan 51 kişiden 45'inin eğitmen olduğunu, eğitmenlerin üniversite öğretim görevlileri tarafından hem Türkiye'de hem de Sudan'da eğitime tabi tutulduğunu belirtti. Sudan'da Japonya, Avrupa Birliği ve Malezya tarafından kurulan benzeri merkezler de olduğunu ifade eden Gürbüz, TİKA ve Çankırı Üniversitesi tarafından kurulan merkezin en modern ve son teknolojiyi içeren merkez olması için gayret sarf edildiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sudan Türk Mesleki Eğitim Merkezi Bin 100 Sudanlı'ya İş İmkanı Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement