Sudanlı Müslümanlar Sultangazi İftar Çadırında Yöresel Yemekleriyle İftar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Sudanlı Müslümanlar Sultangazi İftar Çadırında Yöresel Yemekleriyle İftar Yaptı

Sudanlı Müslümanlar Sultangazi İftar Çadırında Yöresel Yemekleriyle İftar Yaptı

Sultangazi Belediyesi’nin ‘Dünya Müslümanları Sultangazi’de’ projesi kapsamında Sudanlı Müslümanlar Sultangazi iftar çadırında, kendi yöresel yemekleriyle iftar yaptı.

09.06.2016 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Belediyesi'nin 'Dünya Müslümanları Sultangazi'de' projesi kapsamında Sudanlı Müslümanlar Sultangazi iftar çadırında, kendi yöresel yemekleriyle iftar yaptı.

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı'nın gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sultangazi Belediyesi, 'Dünya Müslümanları Sultangazi'de' projesi kapsamında Ramazan Ayı boyunca 15 farklı Müslüman ülkesinden vatandaşları ağırlamaya devam ediyor. Ramazan Ayının dördüncü iftarında ise bu kez, Sudanlı Müslümanlar Sultangazi Belediye binasının yanındaki yeni etkinlik alanında bir araya getirildi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sudanlı Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda Sudanlı vatandaş katıldı.

Sudanlı ve Sultangazi halkının yer aldığı iftar programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Sudan'a özgü lezzetler ile iftar yapan Müslümanlar birbirleriyle sohbet ederek kaynaştı. İftarın sonrasında etkinlik alanında bulunan 15 ülkenin kültürlerinin tanıtıldığı stantlar da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

"BU KARDEŞLİĞE DESTEK VERMEK İSTEDİK"

Sudanlı Müslümanları iftar sofrasında buluşturdukları için mutlu olduğunu dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Daha önce komşularımızla, ailelerimizle, akrabalarımızla iftar yaptık ama din kardeşlerimizle böyle bir sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Gördüğünüz gibi bütün renkler bizimle beraber, uzaklar yakın oldu, buluşmalar kolay oldu. Bu çalışmalarla Müslüman kardeşlerimizle gönül köprüleri kurulması adına büyük gayretler gösterildi. Bizde bu çalışmaların bir ucundan tutup bu kardeşliğe destek vermek istedik. Bu çalışmada, gerek o ülkeden gelen misafirlerimiz, gerekse o ülkeleri konsoloslukları gerekse de o ülkelerin burada okuyan öğrencileri akşamları burada bizimle beraber oluyor. İki akşam önce Etiyopya'nın vardı, bu akşamda Sudan'ın var. Burada Sudanlı kardeşlerimizin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerini çağırıyoruz ve kaynaşmayı sağlıyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sudanlı Müslümanlar Sultangazi İftar Çadırında Yöresel Yemekleriyle İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement