Sulakyurt'ta "Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi" Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sulakyurt'ta "Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi" Toplantısı Yapıldı

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi” kapsamında hayvan yetiştiriciliği hakkında toplantı düzenlendi.

25.01.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi" kapsamında hayvan yetiştiriciliği hakkında toplantı düzenlendi.

Sulakyurt Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ, Doç. Dr. Mehmet Başalan, Doç. Dr. Serkan Erat ile Sulakyurt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlker Demirci, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi, teknik elemanlar, muhtarlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Tarımda ilerleme sağlamak, üretimde ve kalitede pazarın isteklerine uygun üretim yapmak için değişik kaynaklardan projeler uyguladıklarını belirten il Müdürü Kırbaş, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu projeyle hayvancılık konusunda kentimizi iyi bir noktaya taşımak için her ilçede çalıştaylar yapıyoruz ve bu toplantılarda hayvan yetiştiriciliği, hayvan hastalıkları, bakım ve besleme konularında yaşanılan sorunları ve çözüm önerileri ile yöremizdeki hayvancılığa katkı sağlamak istiyoruz."

Toplantıda Prof. Dr. Karslı da konuşma yaparak, yetiştiricilere hayvan bakım ve besleme konularında çeşitli bilgiler aktardı. Karslı, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ekonomik bir beslenmenin nasıl yapılması gerektiği, et ve süt hayvancılığı beslemesi, buzağıların bakım ve beslemesi, meraların hayvan beslemedeki önemi konularında da katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıda diğer konuşmacılar da, koruyucu hekimlik, hayvanlarda görülen iç hastalıkları ve bu hastalıklardan korunma yolları ile hayvan yetiştiriciliğindeki diğer hususlar hakkında hayvan yetiştiricilerine çeşitli bilgiler aktardılar.

Toplantı, çiftçilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sulakyurt'ta 'Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi' Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement