Sulama Birliğinden Boğulma Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Sulama Birliğinden Boğulma Uyarısı

Sulama Birliğinden Boğulma Uyarısı

Batman Sol Sahil Sulama Birliği Müdürü Abdurrezak Kavak, sulama kanalı boyunca suya girilmemesi uyarısında bulundu.

19.05.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sulama birliğinden çiftte uyarı

Abdurrezak Kavak, yaptığı açıklamada, Batman genelinde sulama sezonunun açılmasıyla birlikte sulama kanallarına su bırakılmaya başlandığını hatırlattı. Kavak, ayrıca sulama kanalında sık sık hırsızlık olaylarının da yaşandığını belirtti.

Vatandaşları kanalların etrafında bulunan uyarı levhalarına dikkat etmeleri konusunda uyaran Kavak, "Yurttaşlarımızın, kanallarda bulunan uyarı levhalarına dikkat etmeleri, boğulma tehlikelerine karşı su kanallarına girmemeleri ve sulama güzergâhında bulunan servis yolunu kullanmamaları, zorunlu durumlarda ise yavaş ve hız limitini aşmamaya dikkat etmelerini istiyoruz. Burada ailelere de büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

PİKNİK YAPAN AİLELERE UYARI

Ailelerden çocuklarını sulama kanallarında yalnız bırakmamalarını isteyen Batman Sol Sahil Sulama Birliği Müdürü Abdurrezak Kavak, "Sulama kanalı yakınında piknik yapan ya da yakınlarında bulunan aileler çocuklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Su kanalları yüzmek için değil, keza çocukların suya düşme ya da suya girip boğulma riskine karşı aileler çocuklarına sahip çıkmalı ve uyarmalıdır. Ayrıca çiftçilerimizin sifonlama sistemiyle sifon üstlerine sulama yapmamalıdırlar. Aksi halde bu şekil kullanım sonucu su kanallarının da ömrü kısa olur" diye konuştu.

SULAMA KANALINDA HIRSIZLIK OLAYLARI YAŞANIYOR

Abdurrezak Kavak, sulama kanallarında hırsızlık vakalarının tespit edildiğini belirtti. Kavak "Sulama kanalında yapılan çalışmalarda hırsızlık olayların yaşandığı görülmüştür. Hurdalık işini yapan kişilerin bu konuda duyarlı olması ve bu parçaların alınmaması gerekmektedir. Aksi takdirde bu parçaları alanları hakkında yasal işlem yapılacaktır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sulama Birliğinden Boğulma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement