Sulama Hibe Desteklemeleri 2014 Yılı Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Sulama Hibe Desteklemeleri 2014 Yılı Değerlendirme Toplantısı

Sulama Hibe Desteklemeleri 2014 Yılı Değerlendirme Toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı kapsamında 2014 yılında gerçekleştirilen Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi çalışmaları değerlendirme toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı.

24.03.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı kapsamında 2014 yılında gerçekleştirilen Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi çalışmaları değerlendirme toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Arazi Islahı ve Sulama Sistemleri Daire Başkanlığı'ndan katılan uzmanlar nezaretin ülke genelinden yaklaşık 80 teknik personel katıldı. 23- 27 Mart 2015 tarihleri arasında yapılan toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi hakkındaki tebliğ uyarınca, 2014 yılında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilirken, 2015 yılında yapılacak çalışmalar planlandı. 2014 yılında yapılan hibe desteklemelerine ilişkin gerçekleşme rakamları açıklanan toplantıda yıl içerisinde karşılaşılan problemler de gündeme getirildi. Sorunların çözüm yolları ise karşılıklı görüşmelerle arandığı toplantı sonunda 2015 yılında daha uygun bir uygulama için hazırlanan taslak metin üzerinde görüş birliğine varıldığı öğrenildi. Toplantıda, 2015 yılında yürütülecek iş ve işlemlere ilişkin EBYS sisteminde getirilen yenilikler katılımcılara tanıtıldı.

2006 yılından itibaren uygulanmakta olan ve yağmurlama, damla, mikro yağmurlama, hareketli sistemler ile güneş enerjili sistemler olmak üzere basınçlı sulama sistemlerinin kurulumuna yüzde 50 oranında hibe desteği sağlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamda, bu güne kadar 9 bin 500 adetin üzerinde projeye yaklaşık 227 milyon TL hibe desteği sağlanarak, 85 bin hektara yakın alanda basınçlı sulama sistemi kurulduğu açıklandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sulama Hibe Desteklemeleri 2014 Yılı Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement