Muğla'da Sulama Kanalındaki Su Kaplumbağası Ölümleri Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Sulama Kanalındaki Su Kaplumbağası Ölümleri Korkuttu

Muğla\'da Sulama Kanalındaki Su Kaplumbağası Ölümleri Korkuttu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, özel bir botanik bahçesinden geçen sulama kanalında telef olmuş halde çok sayıda su kaplumbağası bulundu.

13.06.2015 11:35  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, özel bir botanik bahçesinden geçen sulama kanalında telef olmuş halde çok sayıda su kaplumbağası bulundu. Kanalın geçtiği yerlerdeki arazilerinden atıldığı sanılan tarım ilacı kalıntıları nedeniyle su kaplumbağalarının telef olduğu sanılırken, ortaya çıkan tablo korkuttu.

Peyzaj Mimarı Nuriye Beyde, dün saat 16.00 sıralarında görev yaptığı botanik bahçesi Palmiye Merkezi'nin arazisinden geçen sulama kanalında çok sayıda telef olmuş su kaplumbağası olduğunu farketti. Beyde, Palmiye Merkezi'nin sahibi Ragıp Esener ile birlikte durumu bildirmek için Köyceğiz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü aradı. Ancak, mesai saatin sona ermesi nedeniyle kimseye ulaşamadı. Merkez yetkillileri, kanaldaki sudan ve telef olan kaplumbağalardan birini incelenmek üzere numune olarak aldı. Kanalda 20 telef olmuş su kaplumbağası saydığını belirten Nuriye Beyde, şöyle dedi:

"Kanalın tamamına bakıldığında bu sayı daha da fazla olabilir. Sulama kanalanının yakınında arazisi bulunanların atmış olduğu zirai ilaç kalıntılarının su kaplumbağlarının ölümüne neden olduğunu düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak biz de bir inceleme yaptıracağız. İncelemeler sonucu durum ortaya çıkacak. Doğaya daha saygğı olmalıyız. Doğanın bir dengesi var ve bunu bozmamalıyız."

Palmiye merkezi içindeki doğal havuzda da su kaplumbağalarının yaşadığını belirten Beyde, bunları kendilerinin besleyerek koruduklarını da söyledi. - Köyceğizmuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Sulama Kanalındaki Su Kaplumbağası Ölümleri Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement