Sulamada 4. Etap İmzaları Atıldı - Son Dakika
Ekonomi

Sulamada 4. Etap İmzaları Atıldı

Diyarbakır'da inşa edilen Kralkızı ve Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım Şebeke Yapım İşi'nin sözleşmesinin imzalandığını bilirdi.

01.04.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce, Diyarbakır'da inşa edilecek ve bölgenin münbit topraklarına bereket katacak Kralkızı- Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım Şebeke Yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Projenin tamamlanması ile 166.210 dekar tarım arazisi sulanacak.

166.210 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak

Diyarbakır'ın hasretle beklediği sulama inşaatının tamamlanmasıyla birlikte 166.210 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak. Sulama hizmetinin verilmesi maksadı ile 546.860 metre boru döşenecek. Ayrıca proje kapsamında ilgili sanat yapıları, işletme ve bakım yolu da yapılacak. Mart 2015'te sözleşmesi imzalanan Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4.Kısım Şebeke Yapımı işinin bitim süresi 730 gün olarak öngörülüyor.

Yılda 49 Milyon TL Gelir Artışı

Son 12 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2 milyon 192 bin lira yatırım gerçekleştirilen Diyarbakır'da Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4.Kısım Şebeke Yapımı Projesi'nin hayata geçirilmesiyle beraber proje alanında ki zirai faaliyetler sayesinde ekonomiye yılda yaklaşık 49 milyon TL gelir artışı sağlanacak. Ayrıca, proje ile 21.600 kişiye de istihdam oluşturulacak.

Son 12 Yılda 140 Bin 280 Dekar Zirai Arazi Modern Sulama Sistemlerine Kavuştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak son 12 yılda Diyarbakır'da inşa ettikleri sulama projeleri ile Diyarbakır'ın mümbit topraklarına can suyu olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Bakanlık olarak yaptığımız yatırımlardan Diyarbakır'ımız da nasibini fazlasıyla alıyor. DSİ Genel Müdürlüğümüzce hizmete alınan projeler ile 140.280 dekar zirai araziyi modern sulama sistemlerine kavuşturduk. Hizmete aldığımız birçok sulama tesisi ile Diyarbakırlı çiftçilerimizin yüzünü güldürdük" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Sulamada 4. Etap İmzaları Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement