Sular Altında Kalacak Yusufeli'nde Tepki Mitingi - Son Dakika
Güncel

Sular Altında Kalacak Yusufeli'nde Tepki Mitingi

Sular Altında Kalacak Yusufeli\'nde Tepki Mitingi

Artvin'de Çoruh Nehri üzerine yapılacak Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasıyla sular altında kalacak olan Yusufeli İlçesi'nde miting düzenlendi.

30.01.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de Çoruh Nehri üzerine yapılacak Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasıyla sular altında kalacak olan Yusufeli İlçesi'nde miting düzenlendi. Mitingte, özellikle arazilere metrekare ücreti olarak 42 ile 58 lira gibi düşük ücretler teklif edilmesine tepkiler dile getirildi.

Yusufeli Sivil Toplum Platformu'nun organizasyonunda Terminal Meydanı'nda düzenlenen eyleme Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin Barosu Başkanı Ali Uğur Çağal, CHP İl Başkanı Ali Yücel Kurt ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitingde, 'Devlet su işleri, bırak bu işleri' sloganı atıldı, çeşitli pankartlar taşındı.

METREKAREYE 58 LİRA TEKLİF EDİYOR, BİZİMLE DALGA GEÇİYOR

Platform adına konuşan Talip Sucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 2006 yılında aynı alanda yaptığı konuşmada, "Bizim petrolümüz yok, suyumuz var. Yusufeli Barajı'nın ülke ekonomisine büyük katkısı olacak. Yusufeli insanı bunu çok iyi anlar, Yusufeli'nden adam gibi adamlar çıkar" dediğini hatırlattı, "Adam gibi adamların çıktığı bu toprakların metrekaresine DSİ 58 lira teklif ediyor, bizimle dalga geçiyor. Bir ailenin ortalama 200 metrekare toprağı var ve 11 bin 600 lira ediyor. Bu parayla nereye gidelim?" dedi.

Köy muhtarları adına söz alan Tekkale Köyü Muhtarı Fethi Güçlü de verilen sözlerin tutulmadığını, gittikleri her yerden elleri boş döndüklerini söyledi, "Altın değerindeki toprakların değerinin bu olmadığını biliyoruz. Devlet susuz araziye 42, suyu olan araziye 58 lira veriyor" diyerek arazilere biçilen ücretlerin yetersizliğinden yakındı.

BU FİYATLARLA BÖLGE İNSANI PERİŞAN OLUR

Yusufeli Sivil Toplum Platformu sözcüsü Adem Demirkıran da yaptığı konuşmada yeni oluşturulacak yerleşim yerlerinin günümüz standartlarına uygun, halkın kültür yapısı ve istekleri de dikkate alınarak teslim edilmesinin önemine değindi, su altında kalacak ilçedeki mezarlıklar konusunda belirsizlik olduğunu dile getirdi. Yeni yerleşim biriminde de mezarlıklar konusunda bir çalışma yapılmadığını kaydeden Demirkıran, araziler için belirlenen ücretlerin düşüklüğünden yakındı. Demirkıran, "Bu fiyatlar uygulandığı takdirde bölge insanı perişan olur. Yusufeli'nde toprak altın değerindedir, bu iyi bilinmelidir" diye konuştu.

YUSUFELİ'Nİ TEMSİL EDEN TABUTLAR DEREYE ATILDI

Açıklamanın ardından Yusufeli lçe merkezi ve köylerini temsil eden iki tabutu omuzlara alan yaklaşık 3 bin kişi DSİ Proje Müdürlüğü önüne kadar yüründü. Siyah çelenk bırakılması sonrasında temsili cenaze namazı kılan eylemciler tabutları asma köprüden Barhal çayına attı. Plafform üyeleri daha sonra da ilçe kaymakamlığına giderek 16 maddeden oluşan isteklerini Kaymakam Ömer Dereci'ye teslim etti. Miting olaysız sona erdi. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sular Altında Kalacak Yusufeli'nde Tepki Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement