Sular Altında Kalan Köprünün Üstünden Sandalla Geçtiler - Son Dakika
Güncel

Sular Altında Kalan Köprünün Üstünden Sandalla Geçtiler

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Haydaroba ve civarındaki 6 köyü ilçeye bağlayan köprü, baraj sularının yükselmesiyle tamamen su altında kaldı.

08.01.2015 14:18  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşlar ilçeye gitmek için, ya baraj gölünün etrafından dolaşmak ya da köydeki tek sandalın önünde sıra beklemek zorunda kalıyor. Yenice- Gönen barajında, son dönemlerdeki yağışlar nedeniyle su seviyesi yükseldi. Suyun artması, bölge çiftçisine umut olsa da, Haydaroba köylülerinin hayatını kabusa çevirdi. Köyü ilçeye bağlayan köprü, baraj sularının altında kaldı.

Yenice’ye gitmek isteyen köylüler, araçlarıyla köprüye kadar geliyor. Burada araçlarını bırakan vatandaşlar, ulaşımın sağlandığı tek sandalın önünde kuyruğa girerek sıra bekliyor. Karşı kıyıya ulaştıklarında ise başka bir araç bularak yollarına devam ediyorlar. Soğuk hava nedeniyle sandalın motoru çalışmadığında ise, tek çare kürek çekmek oluyor.

Köyü ilçeye bağlayan köprüde her yıl aynı sıkıntının yaşandığını söyleyen vatandaşlar, “Birkaç gün önce su daha alçaktı. Araçlar olmasa da büyük traktörlerle geçilebiliyordu. Ancak eriyen kar suları, suyun seviyesini artırdı. Köprü tamamen suya gömüldü. İlçeye ulaşmak için ya diğer köyleri dolaşmak yada sandalı kullanmak gerekiyor” diye konuştular.

Bu sorunu yetkililere ilettiklerini ancak bir netice alamadıklarını söyleyen Köy Muhtarı Halil Özkanlı, “Çok sıkıntı çekiyoruz. Yağışlarda böyle oluyor, 8 ay sıkıntı yaşanıyor. Yenice’ye ulaşmak için 25 kilometre dolaşmak gerekiyor. Yada böyle kayıkla geçiyoruz. Bu da tehlikeli” dedi. Özkanlı, kendi imkanlarıyla bir yardım sandığı oluşturduklarını, ancak bu konuda yetkililerden de destek beklediklerini belirtti.

Sandalla ulaşımı sağlayan Ömür Korucu, “Düzgün bir tekne yok. Soğukta motor çalışmıyor. Elimizde bujiyle onu çalıştırmaya uğraşıyoruz. Bazen acil işler oluyor. Onları taşıyoruz. Gece 2’de 3’de arayanlar oluyor. Gelmedik mi darılıyorlar. Bizim de işimiz oluyor kendimize göre ama rahatsız oluyoruz” diye konuştu. 

GÜRKAN DÜZENLİ-GÜVEN ŞAHİN

Sular Altında Kalan Köprünün Üstünden Sandalla Geçtiler
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sular Altında Kalan Köprünün Üstünden Sandalla Geçtiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement