Süleyman Aslan, Halk Bankası'na Geri Döndü - Son Dakika
Ekonomi

Süleyman Aslan, Halk Bankası'na Geri Döndü

Ayakkabı kutusundan 4.5 milyon dolar çıkan Eski Halk Bankası Genel Müdürü Aslan, bankanın yönetim kurulu üyesi oldu.

04.03.2014 08:56  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun adeta simgesi haline gelen ayakkabı kutusunun mimarı olan Türkiye Halk Bankası'nın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, bankadaki görevine geri döndü. Aslan, yeni dönemde, çalışmalarına banka yönetim kurulu üyesi olarak devam edecek. Bu durum, bankacılık sektöründe de çeşitli esprilere konu oldu.

AYAKKABI KUTUSUNDAN 4.5 MİLYON DOLAR ÇIKTI

Taraf gazetesinin haberine göre; 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde, ayakkabı kutusu içinde 4.5 milyon dolar sakladığı ortaya çıkmıştı. Mahkeme kararı ile elde edilen delillerde, söz konusu paranın karapara transferine aracılık edilmesi nedeniyle alınan rüşvetlerden oluştuğu iddia edilmişti. Aslan ve hükümet üyeleri ise, söz konusu 4.5 milyon doların "imam hatip" yaptırmak için hayırsever işadamlarından toplanan para olduğunu öne sürmüşlerdi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA SERBEST KALDI

Ayakkabı kutusu içindeki 4.5 milyon doların kaynağına yönelik tartışmalar sürerken mahkeme, Aslan'ı geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde serbest bıraktı. Aslan'ın yerine ise, 7 Şubat tarihinde atama yapıldı. Hükümet, Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nu, daha önce vefat eden kurul üyesi Ahmet Kahraman'ın yerine kurul üyesi olarak atadı. Ardından da Taşkenlioğlu, bankanın genel müdürü seçildi. Dolayısıyla, yeni genel müdür, Süleyman Aslan'ın değil vefat eden Kahraman'ın yerine atandı. Böylece, Aslan hapishanede yatarken koltuğunu da kaybetmemiş oldu.

TOPLANTILARA DA KATILACAK

Kamu bankalarında, ilk önce yönetim kurulu atanıyor. Yönetim kurulu üyeleri de kendi aralarında bir genel müdür seçiyorlar. Dolayısıyla, yönetim kurulu üyeleri Taşkenlioğlu'nu genel müdür seçtiği için, Aslan'ın genel müdürlüğü gitmiş oldu. Ancak, Aslan aynı bankadaki yönetim kurulu üyeliğini devam ettirecek. Banka kaynakları da, Aslan'ın diğer yönetim kurulu üyeleri gibi özlük haklarını almaya devam edeceğini ve Aslan'ın yönetim kurulu toplantılarına da katılacağını bildirdiler. Aslan, isterse yönetim kurulu üyesi olarak, makam arabası, lojman, makam odası gibi hizmetlerden de yararlanabilecek.

BLOKE EDİLEN MAAŞI ÖDENECEK

Aslan, genel müdür olarak yaklaşık 30 bin lira maaş alıyordu. Yönetim kurulu üyesi olarak maaşı düşecek. Ancak, Aslan'ın tutuklanması ile birlikte bloke edilen iki aylık maaşı ise ödenecek. Öte yandan, geçtiğimiz hafta 4.5 milyon doların Aslan'a iade edildiği öne sürülmüş ancak bu iddia yalanlanmıştı. Banka kaynakları, 4.5 milyon doların halen Aslan'a iade edilmediğini bildirdiler.

 

Süleyman Aslan, Halk Bankası\'na Geri Döndü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Süleyman Aslan, Halk Bankası'na Geri Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • ADALET: ALLAH BELANIZI VERSİN DİNSİZ İMANSIZ HAK YİYEN YARATIKLAR 46 6 Yanıtla
  • erdem sabri: HALKBANKASININ ADI BUGÜNDEN İTİBAREN KUTUBANK OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ 42 3 Yanıtla
  • özer: allah doğrunun yanındadır kutuları oraya kimkoydu odasoru işareti bu iftiracı insanlar herşeyi yapar herşey birbir meydana çıkıyor daha çok şey meydana çıkacak hayırlısıyla ülkemizi yıkmaya çalışanlar kaçacak delik arayacak 5 37 Yanıtla
  • TTT: ne ala ne ala 4.5 milyonu evde saklayan bankacı sende seni koruyanda seni tekrar bankaya alanda çok pişkinsiniz AMMA KALİTESİZMİŞİN 30 5 Yanıtla
  • Elbistanlı: Hak yerini buldu adam bu sefer daha dikkatli soyar neme lazım bakarsın bu sefer koruyamazlar. Durmak yok soyguna devem. 28 7 Yanıtla
  • by meçhul: yarım kalan işi hal edecek vatandaşa geçmiş olsun 29 5 Yanıtla sefa: BY MEÇHUL evet senin dedigin gibi olacak bu adam .bu işte birazda uzmanlaştı. şimdiden sonra yapacagı işleri.daha kontrollü yapar. vay halimize vay 0 0
  • VAH TÜRKİYEM VAAAAAH: HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ, HER ŞEY NORMALLEŞTİRİLİYOR. EN TEPEDEN ZEMİNE KADAR HIRSIZLIĞA DEVAM. ONDAN SONRA TÜRKİYENİN GELİŞMESİ ENNGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR DENİLİYOR. DEVAM TÜRKİYE 31 3 Yanıtla
  • cicioglu: ulan bu nasıl bir devlet böyle ya,hırsızları kolluyor. 27 7 Yanıtla
  • SATILMIŞ KARATAŞ: sn suleyman aslanın hiç bir suçu yok ortada dönen paraların suleyman aslana neden teslim ediğini herkes biliyor iran ambargosundan dolayı bazı paraların gayriresmi yoldan gönderilmesi zaruriyeti olduğunu paralel yapının bildiği gibi kılıçdaroğlu,da biliyor ancak bu gayriresi iş00lemlerin yasalarımızda yeri olmadığını fırsat gören parelel0yapı durumdan vaziyet çıkarmak istediler inş0alah muafak olamıyacaklar hak doğruyu ustun kılıcaktır 8 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement