Süleyman Seba Sezonu'nda Küfürsüz Bir Lig - Son Dakika
Spor

Süleyman Seba Sezonu'nda Küfürsüz Bir Lig

Süleyman Seba Sezonu\'nda Küfürsüz Bir Lig

Passolig’in uygulamaya konmasıyla birlikte tribünlerdeki “Çirkin ve kötü tezahürat” yok denecek kadar azaldı.

02.09.2014 07:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Passolig uygulamasının artıları, eksikleri tartışılmaya devam ederken, kanunla ortaya konan e-bilet sisteminin en azından “çirkin ve kötü tezahürat” ile “saha olayları”nın azalmasına katkıda bulunduğu ligin ilk haftasında ispatlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha fazla centilmenlik isteğiyle kulüplere sunduğu “ Süleyman Seba Sezonu”nun ilk haftasında Spor Toto Süper Lig’de 9 maçtan sadece birinde küfür oldu, PTT 1. Ligi’nde de sadece iki maçta istenmeyen sözler duyuldu. Futbol Federasyonu temsilcilerinin raporları ışığında ortaya çıkan bu tablo, geçen yıllara göre çok daha iç açıcı göründü.

Karşılaşmalardan önce temsilcilerin, Passolig yetkilileriyle de eşgüdüm toplantısı yaptıkları, bunun da uygulamanın başarısı açısından çok önemli oldu. Kulüplerle işbirliğinin en güzel örneği de Osmanlıspor oldu. Elazığspor karşılaşması öncesinde içeriye girmeye çalışan yaklaşık 2 bin kişilik gruba dur diyen yönetici Osman Gökçek, Passolig’i bulunmayanların tribünde yer almalarına izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Passolig yetkilileri, “Son üç sezonda stadyum seyircisinin azalması sonrası Passolig’in bu ilgiyi tekrar arttırması bekleniyor. Maç günü ortalama 220 bin seyirci stadyumlara giderken, Passoligli yeni sezonda daha şimdiden 250 bin kart taraftarın cebine girdi” ifadesi kullanıldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Süleyman Seba Sezonu'nda Küfürsüz Bir Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement