Süleyman Soylu Varto'da - Son Dakika
Politika

Süleyman Soylu Varto'da

Süleyman Soylu Varto\'da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Artık bu bölgede kim barışı, demokrasiyi tehdit etmeye çalışırsa büyük günah işler.

07.10.2014 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Artık bu bölgede kim barışı, demokrasiyi tehdit etmeye çalışırsa büyük günah işler. O yüzden çözüm süreci bizim vazgeçilmezimizdir. Sonuna kadar kardeşliğe de çözüm sürecine de sahip çıkarız" dedi.

Karayoluyla Malazgirt ilçesinden Varto'ya gelen Soylu, beraberindeki AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık ile AK Parti Varto İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle bayramlaşan Süleyman Soylu, her bayramın eski Türkiye'den bir adım daha uzaklaşıldığını, yeni Türkiye ile bir kez daha kucaklaştıklarını söyledi. Her bayram Türkiye'nin daha güçlü adımlar attığını belirten Soylu, "Her bayram ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Her bayram bizim çiçeklerimiz daha güzel açıyor; nehirlerimiz, ırmaklarımız dilleniyor; sevgiyi, barışı, kardeşliği, huzuru, zenginliği, özgürlüğü ve özgüveni bu toprakların her yerinde daha çok hissediyoruz. Geçen bayram Filistin mezalimi vardı. İsrail'in ortaya koymuş olduğu insanlık dışı davranışlar söz konusuydu. Bu bayramda da yine etrafımızdaki coğrafyada yaşananları hep beraber takip ediyoruz. Türkiye ayakta durduğu için, 13 yıldır gerileme dönemlerini bitirip ilerleme ve yükselme dönemlerine adım attığı için, etrafındaki coğrafyada hangi sıkıntı varsa ona kol kanat gelebilen, mağdura ve mazluma sahip çıkan, hiç kimsenin etnik kökenine, mezhebine, inancına, düşüncesine, siyasal anlayışına bakmadan, Allah'a şükürler olsun ki herkese kucak açabildiği ölçüde kucak açan bir tavrı ortaya koymaktadır" dedi.

Türkiye'nin, atılan demokratik adımlar sayesinde normalleştiğini ifade eden Soylu, "Yüksek Askeri Şura'da bir ülkenin Başbakanı'na yapılan o misafir muamelesi ve atılan demokratik adımlarla normalleşti. Bugün halkın seçtiği Başbakan ve Cumhurbaşkanı Yüksek Askeri Şura'da bu milletin kendine verdiği sorumlulukla bugün hak ettiği yerde oturuyor. Bu, demokratik adımlarla beraber oldu. Bugün bu ülkenin anaları evlatlarını cezaevinde ziyaret ettiğinde kendi diliyle rahat bir şekilde konuşabilme imkanı buluyor. Alevi, Kürt, dindar kendini ifade edebiliyor. Bütün farklılıkları bugün Türkiye'de bir sıkıntı olarak değil bir zenginlik olarak gören bir anlayışı hep birlikte demokrasiyle beraber yaşıyoruz. Silahların hakim olduğu bir Türkiye değil, silahların yön verdiği bir Türkiye değil, biz onlara demokrasiyle milli iradeyle ve sandıkla ders verdik" diye konuştu.

21. yüzyılda bütün dünya ülkelerinin farklı baktığı bir Türkiye'nin var olduğunu dile getiren Soylu, IŞİD tarafından Irak'ta rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk mensupları için ortaya konulan tavrın önemine değindi. Soylu, "Artık 21. yüzyılda bütün dünya ülkelerinin farklı baktığı bir Türkiye bu sınavı başarılı bir şekilde gerçekleştirecek, evlatlarını topraklarıyla beraber bütünleştirebilecek mi? Oradaki evlatlarımıza Kürt mü, Türk mü, Alevi mi, Sünni mi diye bakmadık. Bu memleketin bir evladı olarak baktık. Türkiye sabırla başarıyla bir büyük devlet geleneğinin ortaya koymuş olduğu anlayışla beraber oradan evlatlarını aldı, 77 milyon aileleriyle ve bu topraklarla buluşturdu" ifadelerini kullandı.

Kürt gençlerinin ülkenin namusu, özgürlüğü ve ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için mücadele yaptıklarının bilindiğini dile getiren Soylu, "Ne pahasına olursa olsun çözüm süreci bizim vazgeçilmemizdir. Biz dağlarımızın o çiçeklerle beraber bütün dünyaya o kendi güzel kokularını sarmasını istiyoruz. Biz değerlerimizden barış akmasını istiyoruz. Artık bu bölgede kim barışı, demokrasiyi tehdit etmeye çalışırsa büyük günah işler. O yüzden çözüm süreci bizim vazgeçilmezimizdir, sonuna kadar kardeşliğe de çözüm sürecine de sahip çıkarız" şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu, esnaf ziyaretinin ardında Erzurum'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Süleyman Soylu Varto'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement