Süleyman Tokgöz Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Süleyman Tokgöz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Süleyman Tokgöz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çanakkale’de ilk matbaayı 1950’li yıllarda kuran ve gazetecilik mesleğinde birçok ödül ile onurlandırılan, geçirdiği ani rahatsızlık sonrası yaşamını yitiren Basın Şeref Kartı sahibi Süleyman Tokgöz, son yolculuğuna uğurlandı.

15.08.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de ilk matbaayı 1950'li yıllarda kuran ve gazetecilik mesleğinde birçok ödül ile onurlandırılan, geçirdiği ani rahatsızlık sonrası yaşamını yitiren Basın Şeref Kartı sahibi Süleyman Tokgöz, son yolculuğuna uğurlandı.

'Yeni Gelibolu' isimli günlük gazetesini her gün satır, satır elle dizen, basan, sonrada eline alıp 56 yıl boyunca dağıtan ve mesleğini yaşı nedeniyle 2007 yılında bırakan gazeteci Süleyman Tokgöz, makinalarını sergilenmek üzere Koç müzesine vermişti. Evli ve 2 çocuk babası 4 torun sahibi olan gazeteci Süleyman Tokgöz, 2007 yılının Ağustos ayında gazetecilik mesleğini bırakırken, yine 2015 Ağustos ayında ada yaşamına veda etti. 92 yaşında hayata veda eden Tokgöz'ün cenazesi Gazi Süleyman Paşa camiinde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Alaeddin Kalfa mezarlığına defnedildi. Gazeteci Tokgöz'ün cenazesine Gelibolu belediye başkanı Mustafa Özacar, eski belediye başkanı Cihat Bingöl, CHP İlçe Başkanı Nihat Demirsu, MHP İl Başkanı İsmet Balkan ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Balkanı Hikmet Dağlı, Gazeteci Ali Bayramoğlu, gazeteci Seçim Tursucu ve gazeteci Doğan Zelova ile çok sayıda vatandaş ile ailesi katıldı. Gazeteci Tokgöz'ün Yeni Gelibolu adlı gazetesinde 25 yıl önce kurşun harflerle çalışan ve birlikte gazete çıkarma şansını yakalayan Doğan Zelova, "Bunca yıldır hiç kimsenin karşısında bükülmeden layıkıyla mesleğini yerine getirdi ve bugüne kadar doğruları yazarak, gerektiğinde güç odaklarına karşı dimdik ayakta durdu. Bizlere; 'insanlar size güven duymalıdır. Doğruyu asla bir kenara bırakmayın ve menfaatleriniz uğruna doğruluktan ayrılmayın' diye altın öğütleri vardır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süleyman Tokgöz Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement