Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat Koltuğunu Irmak'a Devretti - Son Dakika
Yerel

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat Koltuğunu Irmak'a Devretti

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat Koltuğunu Irmak\'a Devretti

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4-E sınıfı öğrencisi Irmak Tulacılar’a devretti.

23.04.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4-E sınıfı öğrencisi Irmak Tulacılar'a devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Süleymanpaşa'da eğitim gören ilköğretim öğrencileri temsili olarak Süleymanpaşa Belediye Meclisi üyelerinin yerine geçerek meclis toplantısı yaptı. Minik öğrenciler Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile bir süre sohbet edip isteklerini dile getirdi. İsteklerinin büyük bir çoğunluğunun kısa bir süre içerinde gerçekleşeceğinin müjdesini veren Eşkinat, önümüzdeki dönem çocukları güzel projelerin beklediğini söyledi. Başkanlık makamına oturmak isteyen adaylar teker teker kürsüye çıkıp seçildikleri taktirde yapacakları hizmetleri dile getirdi. Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katılarak miniklerin bayramını kutladı. Toplantıya katılan miniklere Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyelik başvuru formu, tişört, şapka ve Nutuk hediye edildi.

"ATATÜRK TÜRK ÇOCUKLARINDA YAŞIYOR"

Adaylık konuşmalarının ardından oylama sistemine geçildi. Açık oylamanın uygulanmasına karar verilen seçimde 14 oy alarak Süleymanpaşa Belediye Başkanlık koltuğuna Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4-E sınıfı öğrencisi Irmak Tulacılar oturdu. Irmak Tulacılar kendisini seçen çocuk meclisinin taleplerini dinledi ve sorularını cevapladı. Eşkinat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklara kim armağan etti? sorusuna hep bir ağızdan Atatürk cevabını aldı. Atatürk'ü hiç göreniniz oldu mu? sorusuna şaşıran çocuklara Eşkinat, "Hepiniz Atatürk'ü gördünüz. Herkes yanındaki arkadaşına baksın. Atatük'ü görüyor musunuz? Atatürk kalbinizde, gözlerinizde. Atatürk Türk çocuklarında yaşıyor. Siz olduğunuz sürece yaşamaya da devam edecek" dedi.

MİNİK BAŞKANDAN TARİHİ BİNADA MAKAM GÖRÜŞMELERİ

Toplantının ardından Eşkinat, Irmak'ı Süleymanpaşa Belediyesi tarihi binaya götürerek başkanlık makamını kısa bir süreliğine devretti. Koltuğu devralan Irmak, müdür vekillerini kabul ederek yapılacak hizmetler konusunda bilgiler aldı. Çalışmaları beğendiğini ifade eden Irmak Tulacılar, onayladığı projelere temsili olarak imza attı. Makamdan ayrılan minik başkan, Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenen Kiraz Festivali toplantısına katıldı. Toplantı sonrası Irmak Tulacılar kendisine bu imkanı tanıdığı için Başkan Eşkinat'a teşekkür etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat Koltuğunu Irmak'a Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement