Süleymanpaşa Belediye Meclisi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Süleymanpaşa Belediye Meclisi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi

Süleymanpaşa Belediye Meclisi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince 2017 yılı Mart ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

01.03.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Belediye Gençlik Merkezi Nikah Salonu'nda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında gerçekleşen toplantıda 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ MART 2017 MECLİS GÜNDEMİ

1- Kıyı Ege Belediyeler Birliği 25 Kasım 2016 tarih ve 434 sayılı yazısında Belediyelerimiz sorunlarına beraberlik içerisinde çözümler üretmek ve Belediyemizle ortak çalışma da buluşmak istemektedir. Kıyı Ege Belediyeler Birliğine Süleymanpaşa Belediyesi'nin üye olması ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı M. Ekrem EŞKİNAT'ın Belediyemizi temsili için yetkilendirilmesi ve doğal üye sayılan Belediye Başkanının haricinde, Birlik tüzüğünün 10. Maddesinin"20 bin nüfusa kadar belediyelerde meclisin belirleyeceği meclis üyelerinden bir (1) üye, 20.001 – 50.000 arası olan belediyelerden, belediye meclisinin belirleyeceği iki (2) üye, 50.001 üzeri olan belediyelerimiz ise belediye meclisinden seçeceği üç (3) asil üye seçilecek, asil üyeler kadar yedek üyede seçilir." İbaresine göre konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

2- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Yavuz Mahallesinde bulunan tapuda, 382 ada 14 parselde kayıtlı taşınmaz için alınan imar durumunda 13 nolu parselle tevhit şartı verildiği belirtilerek, tevhit şartının kaldırılması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

3- 13.02.2017 tarih E.1225 sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu yazısında Süleymanpaşa Belediyesinin 01.06.2016 tarih 302 sayılı Meclis Kararı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 20.09.2016 tarih ve 1156 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan Hürriyet Mahallesi, 2312 ada 124-125-107-121-18-183 parseller ve 1497 ada 257 nolu parselin bulunduğu ada bütünü için hazırlanmış olan Uygulama İmar Planı Değişikliğinin Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 26. Maddesinin 1. ve 5. Fıkrasına aykırı olduğu belirtildiğinden konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.
KOMİSYONLARDAN GELEN 6 MADDE GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Süleymanpaşa Belediye Meclisinin şubat ayında yapmış olduğu toplantısında ihtisas komisyonlarına havale edilen evraklar görüşülürken İmar ve Bayındırlık Komisyonundan 5, Çevre Sağlık ve Diğer İşler Komisyonundan ise 1 madde karara bağlandı.
6 GÜNDEM DIŞI EVRAK GÖRÜŞÜLDÜ
3194 Sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesi gereğince Süleymanpaşa Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere meclis gündemi hazırlandıktan sonra havale edilen plan değişikliği tekliflerinin ve Süleymanpaşa Belediyesi müdürlüklerinden gelen gündem dışı evrakların da görüşüldüğü Süleymanpaşa Belediye Meclisi mart ayı meclis toplantısında 6 gündem dışı evrak hakkında karar verildi.
BAŞKAN YARDIMCISI TELAT AKKÖSE VEDA ETTİ
Öte yandan Süleymanpaşa Belediye Meclisi mart ayı toplantısının sonunda yaş haddinden dolayı emekli olacak olan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Telat Akköse kısa bir konuşma yaparken;"Süleymanpaşa Belediyesi'nin kuruluşundan bu güne oldukça başarılı çalışmalara imza attık. Sizlerle çalışmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepinize desteğiniz için teşekkür ederim." dedi.
EŞKİNAT: "HİZMETLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Başkan Yardımcısı Telat Akköse'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Telat beyin geçmiş deneyimlerinden çok faydalandık. Hep birlikte bu şehir, bu belediye için canla başla çalıştık. Maalesef kendisi yaş haddinden dolayı emekli oluyor. Kendisi ile yasal olarak birlikteliğimiz sona erse de gönül bağımız sürecek. Hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
5 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANACAK
Süleymanpaşa Belediye Meclisi nisan ayı toplantısı 5 Nisan Çarşamba günü Süleymanpaşa Belediye Gençlik Merkezi Nikah Salonu'nda yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süleymanpaşa Belediye Meclisi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement