Sultan Abdülhamid'in Mektubu Üzerine 177 Yıldır Türk Hacılarla İlgileniyorlar - Son Dakika
Güncel

Sultan Abdülhamid'in Mektubu Üzerine 177 Yıldır Türk Hacılarla İlgileniyorlar

Sultan Abdülhamid\'in Mektubu Üzerine 177 Yıldır Türk Hacılarla İlgileniyorlar

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid Han’nın Türk hacılarla ilgilenmeleri için mektup gönderdiği Halabi ailesi, 177 yıldır bu fermanı yerine getiriyor.

16.03.2017 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid Han'nın Türk hacılarla ilgilenmeleri için mektup gönderdiği Halabi ailesi, 177 yıldır bu fermanı yerine getiriyor.

Hac ibadeti için kutsal topraklara gelen hacıları, geçmiş dönemlerde Mekke'nin önde gelen aileleri evlerinde ağırlıyordu. Abdülhamid Han'ın fermanıyla Türk hacıları ağırlayan Halabi Ortadoğu Business dergisi Suudi Arabistan temsilcisi ve Mekke Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olan Ahmed Halabi, ailesinden devraldığı bayrağı taşıyor. Kutsal topraklarda otel olmadığı dönemlerde hacıları 'delil' göreviyle ağırlayan ailelerden Halabiler'in son temsilcisi Ahmed Halabi, geleneği 'mektep' adlı müesseseyle devam ettiriyor.

Gaziantep'te temaslarda bulunan Halabi ailesinin varislerinden Ahmed Halabi, Türkiye'den gelenlere hizmet vermeye Sultan Abdülhamid'in fermanıyla başladıklarını belirterek, "Bize Abdülhamid Han tarafından ferman gelince biz de ailemizle bu işe el attık. Türkiye'den ne kadar hizmet gelirse onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Havaalanından konaklayacakları otele kadar bütün hac hizmetlerinde yardımcı oluyoruz. Bu hizmeti yapmamızın sebebi, bu bizim asli görevimizdir. Çünkü Türk hacılar bize emanettir. Her zaman benim babam der ki Türk hacılara hizmet boynumuzun borcudur. Onların bütün hizmetlerinde yardımcı olmamız gerekiyor. Bu hizmet dedemden babama, babamdan da bana geçti. İnşallah ben de çocuklarıma devredeceğim. Bizim gayemiz özellikle Türkiye'den gelen hacılara hizmet etmektir. İnşallah dünyadaki akan Müslüman kanı durur" dedi.

Halabi kendisinden sonra da hizmet bayrağını oğlunun devralacağını ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultan Abdülhamid'in Mektubu Üzerine 177 Yıldır Türk Hacılarla İlgileniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement