Sultan Alparslan'ın Hayatı Tv Dizisine Konu Olacak - Son Dakika
Güncel

Sultan Alparslan'ın Hayatı Tv Dizisine Konu Olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun, Sultan Alparslan'ın hayatını konu alan ortak yapım TV dizisi önerisine Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov olumlu yanıt verdiği bildirildi.

28.10.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun, Sultan Alparslan'ın hayatını konu alan ortak yapım TV dizisi önerisine Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov olumlu yanıt verdiği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Topçu'nun 24. bağımsızlık yıl dönümü etkinliğine katılmak için Türkmenistan'a gittiği belirtilerek, burada başta Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov olmak üzere birçok yetkiliyle görüştüğü ifade edildi.

Berdimuhammedov tarafında kabulünde Topçu'nun Sultan Alparslan'ın Merv'deki kabrinin kesin yerinin bulunması yönündeki çalışmaların hızlandırılmasını istediği aktarılarak, TRT ile Türkmenistan devlet televizyonu ortaklığında Alparslan'ın hayatını konu alan bir TV dizisi önerisini de sunduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'un her iki konuya olumlu yanıt verdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Bakan Topçu'nun Türkmenistan ziyaretinde TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Televizyon Daire Başkanı Tuncay Yürekli, TRT Avaz Koordinatörü Murat Akkoç ve TRT Avaz Program Müdürü Nizam Şahin de heyette yer aldı. Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya girişine kadarki bölümler Türkmenistan'da, daha sonraki bölümler ise Türkiye'de çekilecek. Dizide hem Türkmen hem Türk oyuncular rol alacak."

Açıklamada, Bakan Topçu'nun Türkmenistan temasları kapsamında UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Nisa Antik Kenti ile Türkmenistan Milli Müzesini incelediği belirtilerek, Türkmenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Türkmenbaşı Saparmurat Atayeviç Niyazov'un Aşkabat'taki anıt mezarı ile Kıpçak Camisi'ni de ziyaret ettiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultan Alparslan'ın Hayatı Tv Dizisine Konu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement