Sultan Sazlığı Fotosafari'ye Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Sultan Sazlığı Fotosafari'ye Büyük İlgi

Sultan Sazlığı Fotosafari\'ye Büyük İlgi

Develi Belediyesi, Sultan Sazlığında Milli Parkı Ramsar Alanı, TFSF, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Orman Ve Su İşleri Genel Müdürlülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği fotosafariye yaklaşık 170 fotoğrafçı katıldı.

03.05.2016 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi Belediyesi, Sultan Sazlığında Milli Parkı Ramsar Alanı, TFSF, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Genel Müdürlülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği fotosafariye yaklaşık 170 fotoğrafçı katıldı.

Fotosafari münasebetiyle Develi 'nin Sindelhöyük Mahallesi Sultan Sazlığı Ziyaretçi Bilgilendirme Merkezinde yöresel yemeklerin ikram edildiği bir program düzenlendi. Programa Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Ethem Boz, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Orman ve Su İşleri Kayseri Şube Müdürü Murat Akgün, Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Diriliş Başkanları Kayseri İl Başkanı Mahmut Kılınç, 170 fotoğrafçı ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Ethem Boz, "Eşsiz güzelliklere sahip Sultan Sazlığımızda 9'uncusunu düzenlemiş olduğumuz fotoğraf yarışmamıza geçen yıla göre bu yıl dahada yoğun bir ilgi söz konusu oldu. Türkiye'nin en önemli milli parkı RAMSAR alanı, sulak alanı, milli parkımız olan Sultan Sazlığının tanıtılması tanınılırlığının artırılması anlamında yapmış olduğumuz bu foto safari fotoğraf yarışması etkinliğimizi, uluslararası ölçeğe taşımak istiyoruz. Her geçen yıl ilgi alaka artıyor, buda bizi son derece memnun ediyor. Bu anlamda özellikle yerel ölçekte özellikle Develi Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, bu tür etkinliklere hem katkı yapıyorlar hemde büyük destekler veriyorlar. Birlikte yapmış olmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Tabi Sultan Sazlığı denilince önemli kuş türlerinin önemli durak yeri ve göç yolları olması vesilesi ile 301 kuş çeşidin barındıran son derece önemli bir alan olduğundan dolayı, bunu Türkiye'ye ve uluslararası anlamda en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Onun içinde bu tür etkinliklere fazlasıyla ehemmiyet veriyoruz. Bunun artırılmasını istiyoruz, inşallah önümüzdeki yıllarda da yapacağımız etkinliklerde de uluslarası anlamda bilinen tanınan ve yeterli ziyaretçinin geldiği bir milli park haline getiririz" dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise açıklamasında: "Foto Safari ülkemizin en nadide yerlerinden biri olan Sultan Sazlığı ve kuş cennetimizi tanıtmak için yaptığımız bir etkinlik, geçen yıllara nazaran ilginin artması bizi ziyadesiyle memnun etti. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda bunu uluslararası düzeye taşıyıp bu muhteşem görselliğin bu muhteşem güzelliğin hem ülkemizde hemde uluslararası düzeyde tanıtılması için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bugüne kadar verdiği katkılardan dolayı bölge Müdürümüze Milli Parklar çalışanlarımıza belediyemizdeki mesai arkadaşlarıma Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum " diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultan Sazlığı Fotosafari'ye Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement