Sultanahmet Bombacısının Ailesi Kızını Resimlerden Tespit Etti - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet Bombacısının Ailesi Kızını Resimlerden Tespit Etti

Sultanahmet Bombacısının Ailesi Kızını Resimlerden Tespit Etti

Sultanahmet Meydanı'ndaki Turizm Şube Binası'na yönelik bombalı saldırı düzenleyen Diana Ramazanova'nın ailesi kızlarını resimlerde tespit ettiler.

15.01.2015 10:25  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanahmet'te 6 Ocak'ta polise yönelik bombalı saldırıyı düzenlediği belirtilen Diana Ramazanova'nın ailesi kızlarını resimlerde tespit ettiler. Ayrıca, Diana'nın annesi Rayzanat'tan DNA testi yapmak için kan alındığı açıklandı. 18 yaşındaki Diana Ramazanova'nın Dağıstan'ın Derbent kentinde doğduğu belirtildi.

DNA TESTİ INTERPOL ARACILIĞIYLA YAPILACAK

Rus haber sitesi LifeNews'de yer alan habere göre kolluk kuruluşlarından yapılan açıklamalarda, DNA testinin İnterpol aracılığıyla yapılacağı, şüpheli Diana Ramazanova'nın DNA örneklerinin annesinin DNA örneği ile karşılaştırılmak üzere Rus yetkililere teslim edileceği belirtildi.


(Rus basınında yayımlanan ve Ramazanova'ya ait olduğu iddia edilen fotoğraf)

TÜRK ERKEKLE TANIŞIP EVLENMİŞ

18 yaşındaki Diana Ramazanova'nın Dağıstan'ın Derbent kentinde doğduğu ve oradan ailesiyle birlikte Moskova'ya taşındıkları belirtildi. Edinilen ilk bilgilere göre, Moskova'da bir mağazada çalışmaya başlayan Ramazanova, internet aracılığıyla Türkiye'de yaşayan İdris adında biriyle tanıştı ve daha sonra evlendi.


(Boğaz'da dondurma yerken...)

RUSYA İÇİN İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR AMA...

Kolluk kuruluşlarından edinilen bilgilere göre, Türkiye'de Diana Ramazanova'yı aktif bir şekilde işleyip Rusya'da terör saldırısı yapmaya ikna etmeye çalıştılar, fakat bilinmeyen sebeplerden dolayı bu saldırı İstanbul'da düzenlendi.

ÜVEY BABA KONUŞTU: DIANA SÖZ DİNLEMEZDİ

Diana Ramazanova'nın üvey babası ailesindeki ilişkiler ve kızının hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus haber sitesi Lifenews'de yer alan habere göre öz babasının hapishanede yattığı öğrenilen Diana'nın üvey babası Magomed, "Diana söz dinlemezdi. Her zaman kendi istediğini yapardı. Onu uyardığım zaman bana onun kimsesi olmadığımız söylerdi." diye konuştu.

Üvey baba açıklamalarına şu şekilde devam etti

"Diana evlendikten sonra çok hızlı bir şekilde değişti, dine inancı arttı. Düzenli olarak namaz kılmaya başladı ve türban taktı. Eskiden Diana'nın dinle alakası yoktu. Derbent'e gidip kapandıktan sonra onu desteklemeye başladım. Kısa zaman sonra Ramazanova eşinden ayrıldı ve ailesinin yanına geri döndü. Diana sürekli Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi'nde eğitim görmek istediğini söylüyordu. Bir kafede garson olarak çalışmaya başladı ve Moskova'ya geldikten sonra eskiye döndü, başını açtı."

"ÇOK AKILLI BİR KIZDI, HALA İNANAMIYORUZ"

"Daha sonra kimseye haber vermeden evi terk etti. Biz geri Derbent'e döndüğünü düşünüyorduk, fakat eşime Diana'dan bir mesaj geldi, mesajda birisiyle evlendiği ve Türkiye'de yaşadığı yazıyordu. Terör saldırısından bir ay önce Diana bizden yanına gitmemizi rica etti, bebek beklediğini söyledi. Diana salak değildi, çok akıllı bir kızdı. Biz hala böyle bir şey yaptığına inanamıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sultanahmet Bombacısının Ailesi Kızını Resimlerden Tespit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ruya: Hem beyninin, hem guzelliginin, hem yasaminin icine edilmis. yazik. 20 2 Yanıtla
  • dijwar: kız güzel laa. terörist olmsa uslu uslu dursa ve bena gelseydi alırdım 10 kilo da altın dakardım vallaa. . 4 14 Yanıtla
  • YOLDAŞ: ermeni sen git kendi ülkende yaşa açlıktan nefesin koka koka yaşa kars sınırındakı ermeilerin açlık dıramını görde öle konuş hain 9 5 Yanıtla
  • muhamemd: Ermeni senin ben anladın onu yazacaktım ama paylaşılmıyor sen anla ne dediğimi 12 1 Yanıtla
  • Midyatlı: Ermeni senin ben anladın onu yazacaktım ama paylaşılmıyor sen anla ne dediğimi 5 4 Yanıtla
  • V: lan ne olursa olsun hepsi terörist 4 3 Yanıtla
  • Bağdâdi : Onu da kandırdık haha ha ?? 0 6 Yanıtla
  • tsglam: yorumları okuyunca daha bi üzülüyorum ülkemin haline. . 5 1 Yanıtla
  • Kastamonu'nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    16:30 Kastamonu'nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Kastamonu'nun Cide ilçesinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın, Cide ilçesine bağlı Yenice Karakiraz mevkiinde meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve arazöz ekipleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı.

  • Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı
    16:29 Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı

    Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde yaşayan 47 yaşındaki Nevzat Eralp, evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Eralp'ın durumu 112 acil çağrı merkezine bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede Eralp'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenaze, hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi
    16:28 Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi

    Mersin'de, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonunca Dünya Romanlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Roman müzisyenler sahne aldı, Roman kültürünü yansıtan oyunlar oynandı ve şarkılar söylendi. Programa, Vali Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Akdeniz Belediye Başkanı ve diğer ilgililer katıldı.

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını
    16:26 Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını

    Bartın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikanın bahçesindeki konteynerde çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı
    16:25 Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştığı kişileri minibüsüyle ezerek kaçan sürücü, olay yerine geri dönüp direksiyonu tekrar kalabalığın üzerine sürdü. Bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralandı. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı. Minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

  • Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı
    16:25 Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı

    Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıkların arttığını belirterek, özellikle kronik rahatsızlığı olan ve yaşı büyük olan vatandaşların güneşin dik açıyla geldiği saatlerde tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, su tüketiminin arttırılması ve güneş altında mümkün olduğunca az durulması gerektiğini vurguladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve hafta sonunda hafif bir serinleme beklendiğini belirtti.

  • Aksaray'da alacak verecek tartışması kavgaya dönüştü: 2 genç bıçaklandı
    16:24 Aksaray'da alacak verecek tartışması kavgaya dönüştü: 2 genç bıçaklandı

    Aksaray'da iki grup arasında çıkan alacak verecek tartışmasının kavgaya dönüşmesi sonucu 2 genç bıçaklanarak yaralanırken, gözaltına alınan yabancı uyruklu 3 şahıs adliyeye sevk edildi. Olayda yaralanan gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement