Sultanahmet'teki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet'teki Terör Saldırısı

Başkan Savaş yayımladığı mesajda, ülkemizin en büyük metropolünde gerçekleşen ve 10 kişinin ölümü ile 15 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının, Türkiye'yi dünya nezdinde bir terör ülkesi haline getirmek isteyen karanlık odaklara hizmet ettiğini kaydetti.

13.01.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Savaş yayımladığı mesajda, ülkemizin en büyük metropolünde gerçekleşen ve 10 kişinin ölümü ile 15 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının, Türkiye'yi dünya nezdinde bir terör ülkesi haline getirmek isteyen karanlık odaklara hizmet ettiğini kaydetti.

SALDIRI, TÜM İNSANLIĞI HEDEF ALARAK TERÖRÜN ÇİRKİN YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

Mesajın devamında saldırıyı gerçekleştiren odakları kınayan Başkan Savaş, " İstanbul'un tarihi yarımadasındaki Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen patlamayı acı içinde öğrenmiş bulunmaktayım. Gerçekleşen bu patlama sonucunda terörün çirkin yüzü bir kez daha gözler önüne serildi. Hiç kimse unutmasın ki terörü destekleyenler ve bundan beslenenler amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin bir ferdi olarak terörün her türlüsünü nefretle kınıyor ve bununla sonuna kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bizler topraklarımızda böyle çirkin hadiseler yaşanmaması için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu hain saldırı sonucunda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve ülkemizin bir daha böyle menfur olaylarla anılmamasını temenni ediyorum" diyerek üzüntülerini ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay ve Osmaniye Barosu başkanları Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, yayımladığı mesajda, ülkenin en büyük metropolünde gerçekleşen ve birçok kişinin yaşamını yitirdiği saldırının Türkiye'yi dünya nezdinde bir "terör ülkesi" haline getirmek isteyen karanlık odaklara hizmet ettiğini kaydetti

Saldırının tüm insanlığı hedef alarak terörün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Savaş, şunları kaydetti:

"Hiç kimse unutmasın ki terörü destekleyenler ve bundan beslenenler amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin bir ferdi olarak terörün her türlüsünü nefretle kınıyor ve bununla sonuna kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bizler topraklarımızda böyle çirkin hadiseler yaşanmaması için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu hain saldırı sonucunda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve ülkemizin bir daha böyle menfur olaylarla anılmamasını temenni ediyorum." Adana Barosu Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ve Osmaniye Barosu Başkanı Dilem Aksoy da yaptıkları ortak açıklamayla Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Şiddet ve terörden medet umanların tarih boyunca başarıya ulaşamadığı vurgulanan açıklamada, "Bu terör saldırıları sadece ve sadece emperyalizme hizmet etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman emperyalistlerin ve emperyalizmin ne uşaklığını ne de bayraktarlığını yapmamıştır ve gün artık terör ile topyekün mücadele günüdür" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultanahmet'teki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement