Sultanbeyli'de Kardeşlik Sofraları Mimar Sinan'a Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Sultanbeyli'de Kardeşlik Sofraları Mimar Sinan'a Kuruldu

Sultanbeyli\'de Kardeşlik Sofraları Mimar Sinan\'a Kuruldu

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Sultanbeyli Belediyesi de mahalle iftarlarına başladı.

08.06.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Sultanbeyli Belediyesi de mahalle iftarlarına başladı. Mimar Sinan Mahallesi'ne kurulan ilk iftar sofrası vatandaşları buluşturdu.

Ramazan bereketi sokak iftarlarıyla paylaşılıyor. Sultanbeyli Belediyesi, her Ramazan olduğu gibi bu sene de 15 mahallede sokak iftarı kuruyor. İlk iftar sofraları Mimar Sinan Mahallesi'ne kuruldu. İftar programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, sözlerine İstanbul'daki hain terör saldırılarında şehit olanlara rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladı. Ramazan'ın ilk iftar sofrasını Mimar Sinan Mahallesi'ne kurduklarını belirten Başkan Keskin, "Geçen yıl da yine Basra Caddesi'nde sizlerle buluşup ilk iftarımızı gerçekleştirmiştik. Birkaç yıldır devam ettirdiğimiz sokak iftarı geleneğimizi bu yılda sürdürüyoruz. Tüm mahallerimizde sofralarımızı kuracağız, komşularımızla aynı atmosferi paylaşacağız. İnfak kültürü geleneğimizi canlı tutarken, bu mübarek iftar vaktinde mazlumların kurtuluşu için dua edeceğiz. Diğer taraftan gönül dünyamıza seslenen etkinliklerimizi de yapmayı sürdürüyoruz. Gölet sosyal tesislerinde hocalarımızı sizlerle buluşturacak, dinleyeceğimiz ilahilerimizle ruhumuzu doyuracağız" dedi.

"DÜNYA SURİYE'DE YAŞANAN İNSANLIK DRAMINA GÖZLERİNİ KAPADI"

Ramazan'ın bereketinin, manevi atmosferinin İslam coğrafyasının birliğine, kardeşliğine ve huzuruna vesile olmasını dileyen Başkan Keskin, "Bugün İslam ülkelerinin birçoğu maalesef fitneyle, kardeş kavgasıyla boğuşuyor. En önemlisi Suriye. Tüm dünya Suriye'de yaşanan insanlık dramına gözlerini kapadı. Öyle ki insan hakları savunuculuğu yapan, gezi olaylarında Taksim'den canlı yayın yapan, Avrupa'yı ayağa kaldıran Batı medyası ve Avrupa ülkeleri bugün Suriye'de yaşanan insanlık ayıbına sessiz. Hangimizin vicdanı bu kadar gaddar olabilir, hangimiz aylan bebeğin cansız bedeninin sahile vurması karşısında sessiz kalabiliriz. Bizlerin medeniyet kodlarında insanları ölüme terk etmek yok, zorda kalana sırtını çevirmek yok. Bugün Türkiye tek başına milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor, kardeşlerine kucak açıyor. İstanbul'da son rakamlara göre 500 bin sığınmacı yaşıyor. Bu sayı Sultanbeyli'de ise yaklaşık 20 bin kişi. Sığınmacı kardeşlerimizin ilçemize geldiği ilk günlerde onları kucakladık, sahip çıktık. Sığınmacı kardeşlerimizle bugün aynı apartmanda yaşamımızı sürdürüyoruz, komşuluk yapıyoruz. Çocuklarımız aynı parkta oynuyorlar. İlçemizde yaşamaya devam eden sığınmacı kardeşlerimiz için sivil toplum kuruluşlarımızın ve kamu kurumlarımızın destekleriyle mülteciler, sığınmacılar yardımlaşma ve dayanışma derneğini kurduk ve dernek vasıtasıyla kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu vesile ile hemşehrilerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son dönemde büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Başkan Keskin, "Son dönemde Türkiyemiz sanayiden teknolojiye, eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma büyük gelişmeler kaydetti. Ülkemizde yaşanan bu kalkınma hamlesinden ilçemizde nasiplendi. Mimar Sinan mahallemizde ve ilçemizde yol güzergahı bulunan üçüncü köprü yakında açıldığında ilçemiz daha farklı olacak. Bildiğiz gibi ilçemizde hızlı trende bulunmaktadır. Diğer taraftan dönem sonuna kadar ilçemizi inşallah metroya kavuşmuş olacak. Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli metro hattının ihalesi 14 temmuz'da yapılacak. Hepinizin bildiği 400 yataklı devlet hastanemizi ve ağız diş sağlığı hastanemizi inşallah çok geçmeden sizlerin hizmetine sunmuş olacağız. Ayrıca merkez cami, meydan düzenlemesi ve 4 katlı otopark projemizde de sona geldik. Yakın zamanda inşallah açılışını yapacağız. Sultanbeylimiz sorunlarını hızla aşıyor. Mimar Sinan Mahallemiz bu noktada en şanslı mahallelerimizden biri. Mülkiyet probleminin yüzde 72'si çözülmüş yüzde 28'i ise bu dönem çözülecektir" ifadelerini kullandı.

"EN FAZLA OKULA MİMAR SİNAN MAHALLEMİZ SAHİP"

Mimar Sinan Mahallesi'nin Sultanbeyli'de en fazla eğitim yatırımı alan mahalle olduğunu belirten Başkan Keskin, "Sultanbeylimizin en fazla okuluna sahip mahallemize çok nitelikli bir okul daha yaptırıyoruz. Spor lisesi ve spor salonu yakında mahallemizin hizmetinde olacak. Ayrıca Mimar Sinan İlkokuluna bir spor salonu daha yaptırdık. Selçukhan, Özgürlük ve Karadeniz Caddelerinde yol genişletme asfalt ve kaldırım çalışmaları 2015 yılında tamamlandı. Diğer cadde ve sokaklarda çalışmalarımız devam edecek. Komşu mahallenize yaptırdığımız aktarma istasyonu ile artık her gün çöplerinizi alıyoruz. Kurallara uyma konusunda desteğinizi bekliyoruz" dedi.

İftar programına katılan AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de İstanbul'daki terör saldırısını lanetlediği konuşmasında, "Bugün elim bir olay yaşandı. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Bizleri bu sofraların etrafında buluşturan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Mahallemizin bu güzel caddesinde güzel bir iftar yapacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de iftar programına katıldı. Temurci, yaptığı konuşmada kurulan iftar sofralarının Türkiye'nin kardeşliğine hizmet ettiğini ifade ederek, "İstanbul'da gerçekleşen alçak terör saldırısını kınıyorum. Bu eylemi yapanlar şüphesi gereken cevabı alacaktır. Saldırıda şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gönlümüz bir soframız bir. İftar programını düzenleyen Belediye Başkanımıza ve iftara katılan siz değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanbeyli'de Kardeşlik Sofraları Mimar Sinan'a Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement