Sultanbeyli'de Tapu Devir Töreni - Son Dakika
Politika

Sultanbeyli'de Tapu Devir Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya'daki zat. Hadi gel, niye gelmiyorsun? Şimdi Türkiye'den kaçıp gelenlere orada ev sahipliği mi yapıyorsun?" dedi.

25.05.2015 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya'daki zat. Hadi gel, niye gelmiyorsun? Şimdi Türkiye'den kaçıp gelenlere orada ev sahipliği mi yapıyorsun?" dedi.

Erdoğan, Sultanbeyli'de tapu devir törenindeki konuşmasında, 2002'de göreve geldiklerinde zorunlu tasarruf adı altında çalışanlara borç bulduklarını ve bunu kendilerinin ödediğini belirterek, "15 katrilyonu biz ödedik, biz. İşçi kardeşim, memur kardeşim şimdi bunlar gelip kurusıkı atıyorlar" diye konuştu.

"Bu SSK'nın başındaki zat 6 sene hastaneleri yönetti. Televizyonlarda izlediniz değil mi? Hastanelerin halini gördünüz değil mi? Ah kardeşlerim. Bunlarda dürüstlük yok. Bunlar şimdi nasıl aldatırız, buna bakıyorlar. Buna aldanacak mıyız?" diyen Erdoğan, geçmişte konut edindirme yardımı adı altında da çalışanlardan kesintiye gidildiğini, bunları da kendilerinin ödediğini ifade etti.

Görevi MHP, DSP ve ANAP'ın bulunduğu koalisyon hükümetinden devraldıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle dedi:

"Bakın, biz kimden aldık bu hükümeti, MHP'den. Kimden aldık DSP'den, CHP'nin yavrusu, öbürü ANAP ve biz bütün bunların bize bıraktığı mirası bunda SHP de var geçmişte, onu biz ödedik. Kardeşlerim bakınız yolsuzluk varsa bunlarda, yoksulluk bunlarda, hep oradan miras kaldı ama elhamdülillah bunları çözdük. Bu kadar yatırımları yaptık. 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz ne yaptık? 12 senede 17 bin 600 kilometre yol. İşte şimdi yanı başınızda ne yapılıyor burada? Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Öyle mi? Şimdi bu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3. havalimanına çok daha rahat ulaşacaksınız. 3. havalimanı bitiyor. Yılda 150 milyon yolcu kapasitesi olacak. İnşallah ilk etabı 2017-2018'de bitecek. 2023'e tamamı bitecek. Kardeşlerim bunlar, bir ufkun mirasıdır."

Marmaray ve yeni yapılacak tüp geçitten de söz eden Erdoğan, "Kardeşlerim bunca gayret, bunca seferberlik niye biliyor musunuz? İstiyoruz ki biz bu millete hizmetkar olduğumuzu gösterelim" dedi.

İmam hatip öğrencisi sayısının 60 bine düştüğünü, bugün ise bu rakamın 1 milyona çıktığını ifade eden Erdoğan, "Anadolu'nun illerini dolaşıyoruz. Bizler daha da koşmaya, çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah tek derdimiz var, nedir o? Hacı Bektaşı Veli'nin dediği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" şeklinde konuştu.

Daha sonra rabia işareti yaparak "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Paralel devlet... Pensilvanya'daki zat... Hadi gel, niye gelmiyorsun? Şimdi Türkiye'den kaçıp gelenlere orada ev sahipliği mi yapıyorsun? Bak hepsi kaçıp gidiyor. 400 dönüm arazi, o arazinin üzerinde villalar. Oralarda oteller, şimdi kaçıp gidenler oraya gidiyor. Bunların da kendilerine has imamları var biliyorsunuz. Hep bu imamlar kaçıp gidiyor. İmam kaçıp gider mi ama gidiyor" dedi.

Erdoğan, "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratta bulunanlara, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" yanıtını verdi.

Yarın Hakkari'de havalimanının açılışına katılacağını aktaran Erdoğan, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini katılımcılarla söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Notlar

Sultanbeyli'deki tapu devir töreni için kent meydanı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı.

Meydanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, "Sen dik dur biz seninleyiz", "Onlar oyunu kurar millet oyunu bozar", "7 Haziran'da Sultanbeyli ders verecek" yazılı pankartlar açtı.

Programa, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok da katıldı.

Program sonunda Erdoğan, büyük ebatta temsili bir tapuyu Keskin'e verdi.

Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşlara satranç takımı dağıtırken, vatandaşlarla program alanında hatıra fotoğrafı da çektirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sultanbeyli'de Tapu Devir Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement