Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinden Muhteşem Kurtuluş Gecesi - Son Dakika
Yerel

Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinden Muhteşem Kurtuluş Gecesi

Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinden Muhteşem Kurtuluş Gecesi

Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı gecesine yoğun ilgi vardı.

16.03.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı gecesine yoğun ilgi vardı.

Sultanbeyli Erzurum'lular Derneği Erzurum'un kurtuluşunun 97.nci yılı münasebetiyle yaptığı etkinliklerle farkını ortaya koydu. 14 Mart 2015 tarihinde düzenlediği gecenin bir gün öncesinde Şehitlerimiz için okuttuğu bin bir hatim duasını Sultanbeyli'nin merkezi camilerinde yaptırarak Şehitlerimizin ruhlarına armağan etti.

Etkinlik günü Sultanbeyli Kent meydanında Mehteran takımı ve bar ekibinin oynadığı bar gösterisiyle halkı salona davet ettiler. Kent Meydanında yapılan etkinliğin ardından vatandaşlarla birlikte solona geçilerek programa başlandı.

ALİ SEZER: "DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ TÜRKİYE, TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİNİN İSE ERZURUM'DUR

Gecenin açılış konuşmasını Yapan Dernek Başkanı Ali Sezer, Erzurum'un düşman işgalinden Kurtuluşunun 97.Yılı kutlama etkinliklerine, Sultanbeyli Erzurum Derneği Yönetim Kurulu adına sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz diye başladığı sözlerini Kurtuluşun anlam ve önemini anlatan sözleriyle sürdürdü.

Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu, " Ülkemizin ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler, aynı zamanda acının, kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir. Bu sene Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını idrak etmekteyiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Burada önemli olan bu kutlamaları yaparken tarihin derinliklerine gidebilmek. ve Geçmişimizden dersler alarak gençlerimize Anadolu ruhunu aşılayarak eğitmeli, geleceğe ya çok iyi hazırlamalıyız.

"Dünyanın gözbebeğinin Türkiye, Türkiye'nin gözbebeğinin ise Erzurum olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız" Erzurum, hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet'e giden yolun en önemli kilometre taşlarından birisidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzurumluların bu mutlu ve tarihi gününü kutluyor, Allah'tan milletimize bu acı dolu günleri bir daha yaşatmamasını temenni ediyorum.

Bu önemli gecede bizlerle birlikte olduğunuzdan dolayı Hepinize teşekkür ediyor, saygı ve sevgi ile selamlarken Bizleri Sizlerle Buluşmamızı Sağlayan geçmişte olduğu gibi bu gecenin yapımında da bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeye sponsorlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca sponsor ve derneğimize katkı sağlayan işadamlarımıza şunun da bilgisini vermek durumundayım Derneğimize yapmış olduğunuz bağışlarla şu an 56 öğrencimize burs veriyoruz bu sayı bize gelen müracaatlar arttıkça artarak devam edecektir" dedi.

OSMAN POYRAZ; ERZURUM SİMGE KENTTİR

İstanbul Milletvekili, Osman Poyraz, "Erzurum'un Düşman işgalinden kurtuluşunun "97. nci Yıl dönümünde Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin düzenlemiş olduğu böyle coşkulu bir gecede sizlerle birlikte ecdatları mızı yad etmenin gururunu yaşıyorum. Erzurum'un kurtuluşunda şahadet şerbetini içen canlarını bu ülke için seve seve feda eden ve bugün sahip olduğumuz tüm değerlerimizi bizlere armağan eden bütün şehitlerimizin de minnetle bir kez daha anıyoruz. Bizler emanet edilen bu vatanı daha iyi taşımak noktasında büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Bağımsızlığımız bizlere armağan eden tüm şehitlerimize vefa borçluyuz. Bizlerin bu vatanı daha iyi yerlere taşımak gibi sorumluluğumuz var. Erzurum vatan sevgisinin örnek gösterileceği simge kentimizdir. Bugün Erzurumlularla birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum şunu çok net ifade ediyorum gerek siyasi hayatımda gerek İstanbul'a geldiğim günden beri sivil hayatımda her coğrafyadan çok yakın dostlarım oldu şunu net olarak ifade etmem gerekir ki Erzurum insanının sıcaklığını ayrı bir şekilde hissettim ve onların yanında bulunmaktan da mutlu oldum olmaya da devam edeceğim . özellikle İstanbul'da dernekçilik ve sivil toplum faaliyetlerini en iyi yürüten aslına uygun yürüten Erzurumluların faaliyetlerine katıldığımda görüyorum. Maltepe'de bulunan Erzurumlular vakfının açılışında katılmıştım orada da bu coşkuyu yaşamıştım aynı coşkuyu şu an dada yaşıyorum. Bende uzun yıllar kendi ilim dernek başkanı olarak bulundum ama biz başaramadık bize nasip olmadı ama o hazzı Erzurumlularla yaşıyorum." Dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Konuşmasında "Erzurum için 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktasıdır. Ülkenin ve bölgenin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günlerin, aynı zamanda acının, kederin, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Erzurum insanı onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstererek tarih yazmışlardır. Erzurum'un Kurtuluşu Türkiye'nin Kurtuluşudur diyen Hüseyin Keskin Erzurum Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun Temel taşlarından biri olduğu gibi Sultanbeyli'mizindi Temel taşlarından birisidir. Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin faaliyetlerini takip ediyorum mükemmel hizmetlere imza atıyorlar başta Başkanı Ali Sezer olmak üzere tüm yönetim kurulunu tebrik ediyorum örnek bir sivil toplum kuruluşu oluşturdular örnek olmaya da devam ediyorlar" dedi.

MEHMET SEKMEN; 12 MART ERZURUM'LULAR İÇİN İSTİKLAL, HÜRRİYET, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ DEMEKTİR

Erzurum'un kurtuluş öncesi neler yaşadığını, ermeni çetelerinin zulümleri hakkında bilgiler veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum kurtuluşunu şöyle özetledi. Erzurumlu; vatanı, bayrağı, namusu ve ezanı Muhammediyesi için gözünü hiç kırpmadan seve seve feda eder. İşte bu nedenledir ki 12 Mart; Erzurumlular için istiklal, hürriyet, Cumhuriyet ve demokrasi demektir. 12 Mart'ta Türk'ün sarsılmaz iradesi, vatan ve bayrak sevgisi, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığı tarihe altın harflerle yazılmıştır. Tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi Dadaşlar, 97 yıl önce 'Erzurum geçilmezdir…' diyerek düşmana geçit vermemiştir. Bu yüzden Erzurum; İslam'ın kilidi, Anadolu'nun önsözü, ay yıldızlı bayrağımızın sancağı ve Türkiye'nin ana fikridir. "Doğup büyüdüğü bu topraklarda hemşerilerine hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duyduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, "Tarihi şan ve şerefle dolu bu mübarek şehirde sizlerin hizmetkarı olarak çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Yaşanabilir, doğası, çevresi, bölgesi ve ülkesiyle uyum içerisinde olan bir Erzurum'u sizlerin dua ve desteğiyle hep birlikte inşa ve ihya ediyoruz. Amacımız; Erzurum'u Avrupa şehirleriyle yarışır bir kente dönüştürmektir. Vatan ve milleti için fedakarlıktan hiçbir zaman çekinmeyen sizler, hizmetlerin en güzeline layıksınız. Doğup büyüdüğüm bu topraklarda sizlere hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duyuyorum. İnşallah bizlere olan güven ve desteğinizle az zamanda büyük işler yapacağız. Sözlerime burada son verirken bundan 97 yıl önce, özgürlük, bağımsızlık ve kurtuluş için şahadet şerbetini içen şehitlerimizi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Doğu'nun Muzaffer Kumandanı Kazım Karabekir Paşa'yı ve şanlı Türk ordusunun kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."

DOLU DOLU BİR SAHNE OLDU

Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin Programında Derneğin yönetim Kurulu üyesi de olan Türk Halk Müziği sanatçıları Mehmet Ahıskalı ve Veysel Sayan'ın yanı sıra Çiğdem Özdemir ve Yavuz Değirmenci Sahne aldı. Dernek bünyesindeki kurslarda yetişen Bar ekibi gösterisinden sonra sanatçılar söylediği birbirinden güzel türkülerle davetlileri coştururken, geceye katılan davetliler söylenen halaylarla sahneyi boş bırakmadılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gece, slayt gösterisi ve bar ekibinin gösteriyle devam etti., İstanbul Milletvekili Programa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü, Dr Atalay Bahar, Pendik İlçe Emniyet Müdürü Fahri Görer, Ak Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya, MHP İlçe Başkanı Abdullah Çınar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Fetullah Bülbül, Dernek Başkanları, Eski Dernek Başkanlarımızdan Kurucu Başkan Servet Üneş, Mustafa Çelik, Mehmet Modoğlu, Ömer Horasan, Mahalle Muhtarlarımız, kurum Amirleri, İş adamları, Basın Mensupları, çok sayıda Erzurumlu katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinden Muhteşem Kurtuluş Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • SULTANBEYLİ ERZURUMLULAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU: 97. KURTULUŞ ŞÖLENİNE KATILAN TELGRAF M@İL ÇELENK GÖNDEREN TÜM HEMŞERİLERİMİZE VE ERZURUM SEVDALILARINA MÜTEŞEKKİRİZ SULTANBEYLİ ERZURUMLULAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU 1 0 Yanıtla
  • mehmet: Yeterince ilgi yokdu gerçi . 0 0 Yanıtla

Advertisement