Sultangazi Belediyesi Bulgaristan'da Gönül Sofrası Kurdu - Son Dakika
Güncel

Sultangazi Belediyesi Bulgaristan'da Gönül Sofrası Kurdu

Sultangazi Belediyesi Bulgaristan\'da Gönül Sofrası Kurdu

Bulgaristan’da iftar sofrası kuran Sultangazi Belediyesi, yüzlerce kişiyi gönül sofrasında buluşturdu.

14.06.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da iftar sofrası kuran Sultangazi Belediyesi, yüzlerce kişiyi gönül sofrasında buluşturdu. Ramazan bereketini aynı sofrada paylaşan Bulgaristanlılara seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Bizler hiçbir zaman ayrılık duvarları örmedik, her zaman gönül köprüleri kurduk. Herkesi kardeş bildik, insanlığa hizmet ettik" dedi.

Sultangazi Belediyesi, Balkanlara Vefa Derneği ile birlikte Bulgaristan Blagoevgrad ili Gotse Delchev ilçesi Breznitza köyünde iftar verdi. 5 bin Müslüman Türk ve Pomak vatandaşın yaşadığı Breznitza köyünde verilen iftara Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eşi İlknur Altunay, kızı Ayşe Altunay, Bölge Müftüsü Aydın Muhammed, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Bölge Müftüsü Aydın Muhammed, Dost Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızoğlu, Dost Parti MKYK Üyesi Mehmet Hacı, Dost Parti İl Başkanı İsmail Cinci, Balkanlara Vefa Derneği Başkanı Şaban Hocaoğlu, AK Parti Bağcılar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Dernek Başkanı Yardımcısı Yüksel Demir ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

İftar için dev kazanlarda yemek pişirilirken Başkan Cahit Altunay da iftar öncesi yapılan hazırlıklarla yakından ilgilendi. Kurulan iftar sofrasında bir araya gelen Bulgaristanlı vatandaşlar, Ramazan'ın bereketini aynı sofrada paylaştı.

Renkli görüntülere sahne olan iftarda Başkan Altunay'a yöresel Pomak kıyafeti hediye edildi.

"GELENEKLERİNİZE SAHİP ÇIKTINIZ, DEĞERLERİNİZİ KORUDUNUZ"

"Ben de bir Pomak çocuğu olarak sizlere bu akşam hitap etmenin mutluluğunu yaşıyorum" diyerek sözlerine başlayan Başkan Cahit Altunay, "Bu köyün bir Pomak köyü olduğunu duyunca severek geldim. Balkan harplerinden önce hakikaten Osmanlı'ya bu manada en büyük desteği veren, burada onlarla beraber çarpışan ve en büyük kayıpları veren insanların çocuklarısınız. Onların evlatlarıyız. Balkan harplerinden sonra da buraları terk etmeden, birçokları Türkiye'ye bir kısmı Avrupa'ya gitti. Ama sizler bu toprakları korudunuz. Geleneklerinize sahip çıktınız, değerlerinizi korudunuz" diye konuştu.

Başkan Cahit Altunay, Ramazan ayının maneviyatına vurgu yaparak, "Ramazan bizi birbirimizle kaynaştırmak için geldi. İhtiyaç sahiplerini bulmak, yardıma muhtaçları keşfetmek için geldi. Bizler hiçbir zaman ayrılık duvarları örmedik, her zaman gönül köprüleri kurduk. Herkesi kardeş bildik, insanlığa hizmet ettik" dedi.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ise yaptığı konuşmada, Başkan Altunay'a düzenledikleri iftar yemeği için teşekkür ederek, "Allah oruçlarımızı kabul eylesin, birlikteliğimizi daim eylesin" temennisinde bulundu.

Dost Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızoğlu ise, teşekkür ederek, Türkiye'ye selamlarını iletti. - BLAGOEVGRAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultangazi Belediyesi Bulgaristan'da Gönül Sofrası Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement