Sultangazi'de Açılan Buz Pateni Pistinde Para Değil, Atık Pil ve Plastik Kapak Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Sultangazi'de Açılan Buz Pateni Pistinde Para Değil, Atık Pil ve Plastik Kapak Geçiyor

Sultangazi’de açılışı gerçekleştirilen buz pateni pistinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 10 tane plastik kapak veya 5 tane atık pil karşılığında ücretsiz olarak buz pateni keyfi yaşıyor.

19.01.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi'de açılışı gerçekleştirilen buz pateni pistinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 10 tane plastik kapak veya 5 tane atık pil karşılığında ücretsiz olarak buz pateni keyfi yaşıyor.

Sulltangazi Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerindeki etkinlik alanında açılışı gerçekleştirilen buz pateni pisti, benzer örneklerine nazaran önemli bir farklılık gösteriyor. Zira buz pateni yapmak için piste gelen vatandaşlar ücret ödeyerek bu imkandan faydalanmıyor. Bunun yerine farklı bir yöntem geliştiren belediye,vatandaşlarda bilinç oluşturmak amacıyla geri dönüşüm malzemeleri karşılığında buz pistini vatandaşların hizmetine sunuyor.

PLASTİK KAPAĞI VE ATIK PİLİ GETİRENLER PİSTTE KAYMAYA HAK KAZANDI

Bu kapsamda 10 plastik kapak veya 5 atık pil getiren herkes ücretsiz olarak paten keyfi yapabiliyor. Buz pateni yapmak için piste gelenlerin büyük bir bölümünü ise çocuklar oluşturuyor. Plastik kapakları ve atık pilleri ellerine alan Sultangazili çocuklar buz pistin yolunu tuttu. Heyecanla sıraya giren çocuklar kayak takımlarını aldıktan sonra buz pistinde paten yapma keyfini yaşadı.

BUZ HOKEYİ TAKIMLARINDAN GÖSTERİ MAÇI

Buz pateni pistinin açılışında İstanbul Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı ve Boğaziçi Buz Hokeyi Takımları da etkinliğe katılanlar için görsel bir şov sundu. İki takım oyuncuları açılışa özel bir gösteri maçı yaptı.

SOKAKTA DEĞİL, BUZ RAMPADA KAYIYORLAR

Yaklaşık bin metre kapalı alana sahip tesiste sadece buz pateni pisti bulunmuyor. Ayrıca çocuklar için 25 metre uzunluğunda kayma rampası da yer alıyor. Paten yapmakta zorlanan çocuklar istedikleri takdirde bu rampadan da kayma keyfi yaşayabiliyor. Kayma rampasını denemeye gelen Burhan Aslantürk, "Burası çok güzel normalde dışarıda bizim evin orada yokuş oluyordu orada kayıyorduk. Ama belediyenin açtığı kay kay yeri olduğu için buraya geldik" dedi.

"DAHA ÇOK ÇOCUĞUMUZ PROFESYONEL MANADA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETSİNLER İSTİYORUZ"

Buz pateni pistinin her yıl kış döneminde açıldığını dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, pistin üç ay süreyle Sultangazili vatandaşlara hizmet vereceğinin belirtti. Tesis hakkında bilgiler de veren Altunay, "Periyodik hale getirdiğimiz kış sporlarında bu buz pistini gençlerimiz çok sevdi. Sultangazi'de önceki yıl 10 bine yakın çocuğumuz bu imkandan yararlanmış. Bu yoğun bir talep demektir. Bu sene biraz daha sayısal olarak az alalım ama daha iyi yetiştirelim anlamında özen gösteriyoruz. İyi eğitmenlerimiz var. Bu manada temel eğitimleri veriyorlar. Yine ölçüler 450 metrekarelik bir alanda 60-70 kişinin aynı anda paten kayabileceği bir mekan oluşturduk. Burada sporun kış sporları içerisindeki çok ayrı özelliği şudur; çok zarif ve estetik bir spor. Çocukların bu sporu yaparken annelerin de çocuklarını zevkle izlediğini görüyoruz. Temenni ediyoruz ki daha çok çocuğumuz yetişsin profesyonel manada ülkemizi temsil etsinler" şeklinde konuştu.

BUZ PİSTİNE ÇOCUKLARIN TALEBİ YOĞUN

Buz pateninin çocukların sağlıklı gelişimine de olumlu katkılarının bulunduğunun altını çizen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Buradaki sporun en önemli faydası da denge sağlama sporudur. Kasları güçlendirici özelliği var, aynı zamanda konsantrasyon gerektirdiğinden dikkat dağınıklığını da önleme gibi de bir özelliği var. Bu bakımdan çocuklarımız yoğun talep gösteriyorlar. Geçtiğimiz yıllarda akşam 18.00'de buz pateni pisti kapanıyordu. Artık bu sene akşam 22.00'ye kadar hizmet verecek. Daha fazla insanımızı yararlandırma gayreti içerisinde olacağız ve Sultangazi'de bu devam edecek" dedi.

Atatürk Bulvarı üzerindeki etkinlik alanında açılışı gerçekleştirilen buz pateni pisti, 19 Nisan'a kadar vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultangazi'de Açılan Buz Pateni Pistinde Para Değil, Atık Pil ve Plastik Kapak Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Advertisement