Sultangazi'de "Engelli Araç Şarj İstasyonları" Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Sultangazi'de "Engelli Araç Şarj İstasyonları" Hizmete Girdi

Sultangazi Belediyesi, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmesi için "Engelli Araç Şarj İstasyonu" projesini hayata geçirdi.

03.12.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Belediyesi, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmesi için "Engelli Araç Şarj İstasyonu" projesini hayata geçirdi.

Engelliler, ilçenin farklı noktalarına konulan 5 istasyon sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebiliyor.

Şarj istasyonları, 2'si Uğur Mumcu Mahallesi Merkez Camisi Meydanı'na olmak üzere, Zübeyde Hanım Mahallesi Mimar Sinan Kent Ormanı Mescidi önüne, Yunus Emre Mahallesi Adem Yavuz ve 50. Yıl Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi parklarına kuruldu.

Bir saatte araçların yüzde 80 dolumunu sağlayan istasyonlarda engelliler, müzik dinlemenin yanı sıra belgesel izleyebiliyor ve ücretsiz internet bağlantısını kullanabiliyor.

- "İstasyonların sayısını 15'e çıkaracağız"

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Engelliler için birçok hizmeti yapmaya çalıştıklarını belirten Altunay, "Engelliler, evlerinde 8 saatte araçlarını şarj edebiliyorlar. Burada ise araçlarının şarjını 15-20 dakikada günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar yapabiliyorlar. 1 saatte ise akünün yüzde 80'i doldurulabiliyor. Engelli kardeşlerimiz, birçok faaliyete katılıyor. 15-20 kilometre her gün yol yapanlar var. Bu hizmet, onlar için fevkalade oldu. 5 önemli noktada bu istasyonları kurduk. İstasyonların sayısını 15'e çıkaracağız. Böylece ilçemizin neresinde olurlarsa olsunlar bu hizmete erişebilecekler" diye konuştu.

Altunay, engellilerin diğer hizmetlerini karşılama noktasında çaba gösterdiklerini ifade etti.

Vatandaşlara engellilere duyarlı olmaları çağrısında bulunan Altunay, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, araçlarını park ederken engellilerin araçlarının geçtiği rampaların önünde durmasınlar. Böylece engellilere destek olmak yerine engel çıkarmış oluyoruz. Toplumsal duyarlılığı sağlamamız lazım. Yol ve otoparklarımızı engellilere uygun hale getirdik. Bugün Engelli Koordinasyon Merkezi'ni açıyoruz. Telefon açtıklarında, engellilere hizmet veren araçlarımızla onları evlerinden alıyoruz. Kapalı mekanlarımızla onların eğitimine destek olmaya çalışıyoruz. Araçların bakımlarını üstleniyoruz. Bir kültür merkezimizi Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşma sonucu onlara verdik. Bunlarla yetinmiyoruz, talepleri üzerine onlar için elimizden geleni yapıyoruz."

"Bu şarj istasyonu sayesinde günde 10-15 kilometre yol yapabiliyorum"

İlçede yaşayan 55 yaşındaki MS hastası Adnan Kadıoğlu, engellilere yönelik hizmetleri dolayısıyla Sultangazi Belediyesi'ne teşekkür etti.

Evde şarj ettiği aracıyla birkaç kez yolda kaldığını anlatan Kadıoğlu, "Burada hızlı şarj sistemi sayesinde çabucak şarj ettiğim aracımla günde 10-15 kilometre yol yapabiliyorum. Şarj ederken de sıkılmıyoruz. Müzik dinliyorum, istersem belgesel izleyebiliyorum. Hatta engellileri ilgilendiren internet sitelerine giriyorum" diye konuştu.

"Gerçekten çok güzel bir hizmet"

Engelli Ümit Çağlayan da 4 yıldan beri elektrikli araç kullandığını ve şarj istasyonlarının hayatlarını çok kolaylaştırdığını vurgulayarak, şunları anlattı:

"Gerçekten çok güzel bir hizmet. Eskiden evde arabam gece 8 saat şarja takılı kalıyordu ya da şarj aletini yanımda gezdirerek esnaftan rica ediyordum. 15-20 dakika şarj edip yoluma devam ediyordum ama en fazla 300 metre gidebiliyordum. Çoğu zaman yolda kalıyordum. Şarj yetmiyordu. Bu sistem sayesinde 1 saatte bütün gezme ihtiyacımı karşılayacak şarj dolumunu yapıyorum. Bundan sonra İstanbul kazan ben kepçe gezerim. Belediyemizin engellilere yönelik hizmetlerinden çok memnunum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultangazi'de 'Engelli Araç Şarj İstasyonları' Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Kıvanç ve Beril Talu'nun kuaförünü dolandırdığı iddiası
    13:48 Sosyal medya fenomeni Kıvanç ve Beril Talu'nun kuaförünü dolandırdığı iddiası

    Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun, yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddiası ortaya çıktı. Ayrıca, kuaförünü de 7 bin dolar dolandırdığı belirtildi. Dosya, yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

  • Hayata Anlam Katanlar Derneği, Ramazan'da ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattı
    13:46 Hayata Anlam Katanlar Derneği, Ramazan'da ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattı

    Samsun merkezli Hayata Anlam Katanlar Derneği, Sosyal Yardımlaşma Platformu üyeleri ile birlikte kurdukları iftar çadırında her gün 650 kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Ayrıca, teravih çıkışlarında cemaate ikramlarda bulunup, namaza gelen çocuklara hediyeler vererek Ramazan sevincini yaşatıyorlar.

  • Samsun'da depo olarak kullanılan iş yerinde çıkan yangında maddi zarar oluştu
    13:46 Samsun'da depo olarak kullanılan iş yerinde çıkan yangında maddi zarar oluştu

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan bir iş yerinde çıkan yangında depoda bulunan ambalaj malzemeleri zarar gördü. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması devam ediyor
    13:46 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması devam ediyor

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan'da 'şüpheli' sıfatıyla Savcılıkta ifade verdi.

  • Antalya'da dev uyuşturucu operasyonu: 1,5 milyon kullanımlık A4 ele geçirildi
    13:45 Antalya'da dev uyuşturucu operasyonu: 1,5 milyon kullanımlık A4 ele geçirildi

    Antalya'da polisin düzenlediği operasyonda, 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 sentetik kannabinoid Bonzai maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen miktarın Antalya'da bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi. Operasyonda yakalanan 3 şüpheli şahıs 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma' suçundan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

  • Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı
    13:45 Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı

    Muş Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, kütüphanelerin toplumun aynası olduğu vurgulandı. Muş Valisi Avni Çakır, kütüphane kültürünün son yıllarda geliştiğini belirtirken, Belediye Başkanı Feyat Asya ise okumanın ve kütüphanenin önemine dikkat çekti. Törenin ardından en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde konuştu
    13:45 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada, şehit savcıyı adalete olan inancıyla, vatan ve millet sevgisiyle, dik duruşuyla hatırladıklarını belirtti. Tunç, terör örgütlerine ve adaletsizliğe karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

  • Yozgat'ta Trafik Kazalarının Yüzde 82'si Sürücü Dikkatsizliğinden Kaynaklanıyor
    13:44 Yozgat'ta Trafik Kazalarının Yüzde 82'si Sürücü Dikkatsizliğinden Kaynaklanıyor

    Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Yozgat'ta meydana gelen trafik kazalarının yüzde 82'sinin sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle tek taraflı olarak gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, trafik kazalarının can kayıplarına ve yaralanmalara yol açmanın yanı sıra aileleri, arkadaşları ve toplumu derinden etkilediği vurgulandı. Tüm sürücülerin trafik kurallarına uyması, dikkatli ve saygılı bir sürüş sergilemesi gerektiği vurgulandı.

  • Beylikdüzü'nde silahla havaya ateş eden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi
    13:42 Beylikdüzü'nde silahla havaya ateş eden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Beylikdüzü'nde sosyal medyada paylaşılan silahla ateş etme görüntüleri üzerine başlatılan çalışmada, 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Görüntülerde 3 kişinin yaya olarak havaya silahla ateş ettikleri tespit edildi. Şüpheli C.M. ile yaşı küçük Z.S. olayda kullanılan kurusıkı tabancayla yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, genel güvenliği kasten tehlikeye soktuğu gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.

  • Akçaabat'ta Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi
    13:42 Akçaabat'ta Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi

    Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat'taki çiftçilere ücretsiz meyve fideleri dağıtıldı. Proje ile tarımsal kalkınma, ürün çeşitliliği ve çiftçi desteklenmeyi hedefleniyor.


Advertisement