Sultangazi'de Şehit Aileleri, Gaziler ve Yetimler İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sultangazi'de Şehit Aileleri, Gaziler ve Yetimler İftarda Buluştu

Sultangazi\'de Şehit Aileleri, Gaziler ve Yetimler İftarda Buluştu

Ramazan ayında açtığı iftar sofraları ile binlerce kişiyi ağırlayan Sultangazi Belediyesi, şehit aileleri, gaziler ve yetimlere iftar yemeği verdi.

19.06.2015 23:18  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayında açtığı iftar sofraları ile binlerce kişiyi ağırlayan Sultangazi Belediyesi, şehit aileleri, gaziler ve yetimlere iftar yemeği verdi.

Sultangazi Belediyesi Ramazan ayının ikinci gününde 2 bin şehit ailesi, gazi ve yetimleri Sahra Düğün Sarayı'ndaki iftar programında bir araya getirdi. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım, şehit aileleri, gaziler ve yetim aileleri katıldı.

"ŞEHİT, GAZİ VE YETİM AİLELERİYLE BİR ARAYA GELMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Sokak iftarlarının dışında özel davetler ile de iftar programı yaptıklarını ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Bu akşamda şehit aileleri, gazi ve yetim çocuklarımızı buraya davet ettik. Burada anlamlı iftarların ilkini gerçekleştiriyoruz. Onlar bu vatan için bu millet için can veren insanların yakınları olmasından dolayı bizim için her zaman önemlidirler. Her fırsatta da onlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"ÇEŞİTLİ YERLERDE YAKLAŞIK 7 BİN KİŞİYE İFTAR VERİYORUZ"

Sultangazi halkının Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz diyen Altunay, " Çadırlarda 3 bin diğer alanlarda ise 2 bin ve yine böyle özel davetlerde yaklaşık 7 bin kişiye yemek veriliyor. Sultangazi olarak bizim çorba çeşmelerimizde meşhurdu. Şimdi Sultangazi'nin farklı noktalarına kuruldu ve vatandaşlara hizmet veriyor. Dolayısıyla yaklaşık 5 bin vatandaşımızda çorbalarıyla oruçlarını açıyorlar" diye konuştu.

"BAŞKANIMIZ İLK OLARAK GAZİLERİ HATIRLIYOR"

Kıbrıs Barış Harekatında gazi olan ve iftar programına katılan Mehmet Kaplan, "Sultangazi Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız her Ramazan'da ilk olarak gazileri hatırlıyor. Bizleri yaptığı özel iftarlar ile yalnız bırakmıyor" diye konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Sadullah Bozacı ise, "Başkanım 2011 senesinde bizi Kıbrıs'a götürdü, çok duygulanmıştık. Başkanımızdan çok memnunuz, böyle toplantıları da yapıyor çok alçak gönüllü birisi o yüzden başkanımızı herkes seviyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultangazi'de Şehit Aileleri, Gaziler ve Yetimler İftarda Buluştu - Son Dakika


Advertisement