Soma ve Mavi Marmara'da Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika
Yerel

Soma ve Mavi Marmara'da Hayatını Kaybedenler Anıldı

Sultangazi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Mavi Marmara gemisine yapılan baskında ve Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri andı.

30.05.2014 14:58  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Mavi Marmara gemisine yapılan baskında ve Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri andı.

Sultangazi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 4 yıl önce Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması için yola çıkan Mavi Marmara gemisine yapılan baskında ve Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı'nda yapılan programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yıldız, Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yıldız ile gençler katıldı.

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tüm Filistin'de büyük bir dramın yaşandığı hatırlatarak, "Yıllardır ambargo altında yaşayan Gazze'nin durumuna dikkat çekmek ve götürdüğü malzemeyle bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla Mavi Marmara Gemisi'nin içinde 37 farklı ülkeden oluşan küresel bir vicdan hareketi 'Rotamız Gazze yükümüz insanlık' sloganıyla yola çıktı. İçinde insani yardım malzemesi bulunan Mavi Marmara'nın, aslında bunlardan daha fazlasını dostluğu, barışı, kardeşliği ve umudu taşıyordu. Ancak bu gemiye yapılan saldırıda 10 insanımız şehit oldu. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma ve Mavi Marmara'da Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement