Sultangazi'den Sur'a Yardım Tırı - Son Dakika
Güncel

Sultangazi'den Sur'a Yardım Tırı

Sultangazi Kaymakamlığı öncülüğünde toplanan yardımlar, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle evlerinin terk etmek zorunda kalanlara ulaştırılmak üzere, bölgeye gönderildi.

18.01.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Kaymakamlığı öncülüğünde toplanan yardımlar, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle evlerinin terk etmek zorunda kalanlara ulaştırılmak üzere, bölgeye gönderildi.

Sultangazi Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Eğitim Bir Sen 2. Nolu Şubesi, Mehmet Akif Ersoy Camisi Eğitim Merkezi, İHH İnsani Yardım Vakfı Sultangazi Gönüllüleri ve İyilikder'in desteğiyle Sur ilçesinde evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için yardım seferberliği başlattı.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, toplanan 3 tır dolusu yardımın bölgeye gönderilmesi için İETT durağında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayanlarla irtibat halinde olduklarını, bölgede yaşananları kendilerine anlattıklarını söyledi.

Demir, yaptıkları istişare toplantısının ardından kaymakamlık öncülüğünde kampanya düzenlenmesi kararının alındığını belirtti.

Öğrencilerin de kampanyaya destek verdiğini aktaran Demir, "Çocuklarımız bu kampanyaya sahip çıktı. Amacımız tüm Türkiye'nin birlikte olduğunu göstermek. Bugün buradan 3 tırı bölgeye yollayacağız. Bunun yanı sıra bir tır yardım da Cizre'ye gidecek. MEMUR-SEN ve İHH tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak inşallah. Bu yaptığımız şey birlik beraberliğimizi artıracaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplanan yardımlar, dualar eşliğinde Sur'a doğru yola çıkarıldı.

Törene Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultangazi'den Sur'a Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement