Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Tarhan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Tarhan Açıklaması

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Kurban Bayramı öncesi büyükbaş hayvanlarda görülen "çiçek hastalığı" konusunda uyarılarda bulunarak, Hastalığın görüldüğü bölgelerin karantina altına alınarak hayvanlara aşılama yapılması, hastalıklı hayvanların ise itlaf edilmesi ve bölgedeki sineklerle mücadele edilmesi gerekmektedir" dedi.

11.08.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Kurban Bayramı öncesi büyükbaş hayvanlarda görülen "çiçek hastalığı" konusunda uyarılarda bulunarak, Hastalığın görüldüğü bölgelerin karantina altına alınarak hayvanlara aşılama yapılması, hastalıklı hayvanların ise itlaf edilmesi ve bölgedeki sineklerle mücadele edilmesi gerekmektedir" dedi.

Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sultanhisar'da görülen hastalığın Efeler, Köşk ve Yenipazar ilçelerine de yayıldığını, dolayısıyla diğer ilçelerdeki hayvanları da tehdit ettiğini söyledi.

Aydın'da Haziran'dan bu yana yaklaşık 70 hayvanın itlaf edildiğini belirten Tarhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri ekiplerinin hayvanların aşılama işleminin tamamladığını, koruyucu aşılama uygulamasına devam edileceğini dile getirdi.

Tarhan, "Hastalığın görüldüğü bölgelerin karantina altına alınarak hayvanlara aşılama yapılması, hastalıklı hayvanların ise itlaf edilmesi ve bölgedeki sineklerle mücadele edilmesi gerekmektedir. İtlaf edilen hayvanların bedelleri üreticiye, hayvanın yaşı cinsi ve ağırlığına göre bakanlık tarafından ödenmektedir" diye konuştu.

Hastalığın sinekler aracılığıyla bulaştığını hatırlatan Tarhan, esas meselenin kan emici sineklerle mücadele olduğunun altını çizdi.

Kurban Bayramı öncesi hayvan ticaretinde hareketlilik olacağına dikkati çeken Tarhan, hastalık nedeniyle kurbanlık fiyatlarında artış olmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Tarhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement