Sultaniye Kaplıcalarından Tarih Fışkırıyor - Son Dakika
Güncel

Sultaniye Kaplıcalarından Tarih Fışkırıyor

Sultaniye Kaplıcalarından Tarih Fışkırıyor

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Ölemez Dağı'nın eteklerinde bulunan ünlü Sultaniye Kaplıcası'ndaki kazı çalışmalarında tarih gün yüzüne çıkıyor.

09.09.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Ölemez Dağı'nın eteklerinde bulunan ünlü Sultaniye Kaplıcası'ndaki kazı çalışmalarında tarih gün yüzüne çıkıyor. Başkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cengiz Işık başkanlığında oluşan heyet, su altı araştırmalarında çok önemli bulgulara rastladı.

Sultaniye Kaplıcası'nın önünde Köyceğiz Gölü'nün altındaki batıklarda yapılan kazılardan elde edilen bilgiler doğrultusunda başlayan çalışmaları Arkelog Serdar Akerdam yürütüyor. Arkeolog Akerdam, Sultaniye tarihinin aydınlanması açısından 2000 - 2005 yıllarında gölün içinde araştırma yaptıklarını söyleyerek, "Bu yıl çalışmalara karadan başladık. Sultaniye İsa'dan önce 5'inci Yüzyıl'dan bu yana kesintisiz olarak kullanılan bir termaldir. Şu anda havuzun üstünde kazılar devam ediyor. Çok önemli bulgulara rastladık. Anadolu tanrıçası Leto'ya adanmış kutsal alanda çalışıyoruz. Çalışmalarımızla, bu kazılardan elde edilecek sonuçlar Köyceğiz Gölü alanının bulunduğu antik Kaunos Kenti açısından çok önemlidir. Köyceğiz Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Serdar Akerdam, Sultaniye kalıntılarının gün yüzüne çıkmasının Köyceğiz turizmine çok büyük bir ivme kazandıracağını söyleyerek, M.Ö. yaşayan medeniyetin gün yüzüne çıkarılmasının, kaplıcanın aslına uygun restore edilmesi, tarihe ışık tutması ve yöre halkına daha iyi hizmet verilmesini sağlayacağını dile getirdi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, "Yöremizin en önemli kaplıcası olan Sultaniye aynı zamanda bir tarihe de ışık tutuyor. Kazıların yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimler yaptık. Bizim çalışmalarımıza destek veren, Bakanımıza, Başkent Üniversitesi Profesörü Cengiz Işık'a, Anıtlar Yüksek Kurulu'na, Müzeler Genel Müdürlüğü'ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Muğla Valisi'ne, Kaymakamımıza, Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sultaniye Kaplıcalarından Tarih Fışkırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement