Suluova'da Maden Ocağında Göçük: 1 Ölü, 2 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Suluova'da Maden Ocağında Göçük: 1 Ölü, 2 Yaralı

Suluova\'da Maden Ocağında Göçük: 1 Ölü, 2 Yaralı

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde faaliyet gösteren kömür ocağında dün akşam meydana gelen göçükte 41 yaşındaki işçi Zeki Eşe hayatını kaybetti, iki işçi de yaralandı.

09.06.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde faaliyet gösteren kömür ocağında dün akşam meydana gelen göçükte 41 yaşındaki işçi Zeki Eşe hayatını kaybetti, iki işçi de yaralandı.

Olay, ilçenin Oğulbağı Köyü'nde faaliyet gösteren Polat Madencilik'e ait kömür ocağında dün akşam meydana geldi. Yağmur nedeniyle su ile dolan madende yumuşayan zeminde yaşanan göçük sırasında madende tamir ve tarama yapan Zeki Eşe, su ile birlikte gelen balçık çamur ve maden malzemelerinin altında kaldı. Zeki Eşe, olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan Hüseyin Şeker ve Hüseyin Ergün yaralandı. Sağlık durumları iyi olan iki işçi, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaklaşık 4 aydır Suluova'da bulunan Zeki Eşe'nin daha önce Soma'da görev yaptığı belirtildi.

ADLİ SÜREÇ BOYUNCA OCAKTA ÇALIŞMA YOK

Olayla ilgili bilgi veren Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, "Gerçekten üzücü bir durum. Keşke böyle bir hadise hiç yaşanmamış olsaydı. Ocakta meydana gelen kazanın ardından Suluova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Zeki Eşe'nin hastaneye geldiğinde ölmüş olduğu belirtildi. Ordu nüfusuna kayıtlı olan Zeki Eşe'nin cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'nda bulunuyor. Burada yapılacak otopsinin ardından cenaze aileye teslim edilecek. Adli süreç bitene kadar da ocaklarda faaliyet olmayacak" dedi.

Olayla ilgili maden ocağı çalışanları konuşmazken, basın mensupları da içeriye alınmadı.

OCAK YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Maden ocağı yetkililerinin konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"8 Haziran 2015 16.30-23.30 vardiyasında Oğulbağı Köyü Mevkii Suluova yer altı kömür işletmemizde mekanize ayak bölgesinde tamir tarama yapması için sorumlu maden mühendisi, sorumlu maden teknikeri ve nezaretçi gözetiminde görevlendirilen personelimiz Zeki Eşe, Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün tamir tarama yaptığı esnada iş kazasına maruz kalmış olup, bünyemizdeki ilk yardım ve kurtarma ekibinin müdahalesi ile yer altından çıkarılarak ambulans ile Suluova Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Burada yapılan müdahale sonucu Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün ayakta tedavi ile taburcu edilmiş olup, personelimiz Zeki Eşe Suluova'da yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu üzücü olay sonucu işçimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı dileriz." - Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suluova'da Maden Ocağında Göçük: 1 Ölü, 2 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement