Suluova'da Şiir ve Veda Hutbesi Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Suluova'da Şiir ve Veda Hutbesi Yarışması Düzenlendi

Suluova İlçe Müftülüğü'nce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ortaokul ve ilkokullararası ezbere şiir ve veda hutbesi okuma yarışması düzenledi.

13.04.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova İlçe Müftülüğü'nce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ortaokul ve ilkokullararası ezbere şiir ve veda hutbesi okuma yarışması düzenledi.

Şehit Erkan Ayas Endüstri Meslek Lisesi Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, etkinliğin amacının çocukları ve öğrencileri yarıştırmak olmadığını,  Peygamber sevgisini, ahlakını ve bilgisi öğretmek, bu yola çocukları teşvik etmek olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini anlatan Okuş, " Amacımız, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle çocuklarımıza Peygamber efendimizin veda hutbesini ezberletmek ve öğretmektir. Yaklaşık 10 yıldır düzenlenen bu programlarla binlerce çocuğumuz Peygamberimizi yeniden dinledi, yeniden anladı, onun ahlakını yeniden öğrendi. Bu çocuklarımıza veda hutbesini öğrettik şükürler olsun. Bunu öğrenmek neden önemli, çünkü veda hutbesinde başta insan haklarından, kadın haklarından ve sosyal hayattan olmak üzere her şeyden bahsediliyor. Eğer birde bunu hayatımıza tatbik eder ve yaşarsak bizim için çok katkısı olur. Şiirlerde öyledir. Bu programlara katkı sağlayan ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, okul idareci ve öğretmenlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından ilçedeki okullarda yapılan yarışmalarda birinci olan öğrencilerin katıldığı final yarışmasında 34 ilk ve ortaokuldan 34 öğrenci yarıştı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'da Şiir ve Veda Hutbesi Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement