Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinde "Kuraklık" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinde "Kuraklık" Toplantısı

Suluova Sol Sahil Sulama Birliği gerçekleştirdiği olağanüstü meclis toplantısında çiftçilere kuraklıkla ilgili tavsiyelerde bulundu.

14.03.2014 17:30  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik binası salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Mehmet Öksüz, bu yıl meteoroloji verilerine göre kuraklık yaşandığını dile getirdi.

Kendilerine bağlı 22 köy ve 10 mahallede toplam 75 bin dönüm ekim alanı bulunduğunu ve bu arazilerin sulama suyu ihtiyacını karşıladıklarını belirten Öksüz, şunları kaydetti:

" Suluova'ya bağlı köylerin tarımsal sulamada faydalandığı 55 milyon metreküp su tutma potansiyeline sahip Ladik Gölü'ndeki su rezervlerine bakıldığı zaman mart ayı başı itibariyle en kurak yıl olarak görülmektedir. Ancak ilçemizde mart ve nisan aylarında yağışlar meydana gelmesi beklenmektedir."

Şu an kesin olmamakla birlikte uzun yıllar ortalamasına bakıldığında ciddi bir kuraklık beklendiğini belirten Öksüz şöyle devam etti:

"Sulama birliği olarak Ladik Gölü'ndeki su rezervindeki tehlikeden dolayı üye çiftçilerimizin ekim hazırlığına başladığı bu dönemde uyarıda bulunma gereği duyulmuştur. Ladik Gölü su rezervindeki sıkıntıdan dolayı sulama programı yapamamaktayız. Çiftçilerimizin kuraklığa dayanıklı az su tüketen ürün çeşidi seçmelerini ekim zamanını ise nisan ayı sonunda belli olacak sulama programına göre yapmalarını tavsiye etmekteyiz. Bölgemizdeki yağışlar dikkate alındığında mart ve nisan aylarında meydana gelecek yağışların Ladik Gölü'ndeki su rezervini artırmasını ve çiftçilerimizi kuraklık sıkıntısıyla karşı karşıya getirmeyecek şekilde geçmesini arzuluyoruz. Sulama Birliği olarak tüm çiftçilerimize sorunsuz ve bol kazançlı bir ekim ve hasat dönemi diliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinde 'Kuraklık' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement