Suluova Sulama Birlik Başkanı Öksüz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Suluova Sulama Birlik Başkanı Öksüz Açıklaması

"Sulama suyu öncelikli ürünlere göre verilecek"

15.04.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova Sol Sahil Sulama Birlik Başkanı Mehmet Öksüz, sıkıntı yaşanan sulama sularının öncelikli ürünlere göre çiftçiye verileceğini söyledi.

Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinin nisan ayı olağan meclis toplantısında mevsimsel yağışların yetersizliği dolayısıyla ortaya çıkan sulama sıkıntısı ve kuraklık konuları tartışıldı.

Oluşturulan kuraklık kriz masasının aldığı kararlar doğrultusunda bazı kararlar alındığını ifade eden Öksüz, "Mevcut su kaynaklarının kullanım önceliğine göre, birinci öncelik içme ve kullanım suyu, ikinci öncelik meyve bahçeleri, üçüncü öncelik yoncalıklar, dördüncü öncelik kışlık ekilen buğday ve arpa tarlaları, beşinci öncelik ise şeker pancarı ve eliti, soğan, ayçiçeği, ana ve ikinci ürün mısır ürünleridir. Diğer ürünlerde çiftçi kendisine verilen su kontenjanını istediği üründe kullanabilir. Sulama suyu sıkıntısı çekebilecek alanlarda kesinlikle bitki ekimine izin verilmemektedir" dedi.

Öksüz, kendilerine bağlı 22 köy ve 10 mahallede bulunan toplam 75 bin dönüm ekilebilir arazinin sulama suyu ihtiyacını karşıladıklarını, ancak meteoroloji verilerine göre mevsimsel yağışların yetersizliği dolayısıyla sulama suyu sıkıntısı çekildiğini ve kuraklık yaşandığını anlattı.

Ladik Göleti'nden kendilerine bağlı tarım arazilerinin sulanması için sulama suyu aldıklarını belirten Mehmet Öksüz, Ladik Göleti'nin mevcut su potansiyelinin düşük seviyelerde bulunduğuna dikkat çekerek, "Kuraklık kriz masasının aldığı kararlar doğrultusunda mevcut su miktarı en etkili ve verimli şekilde kullanılmaya çalışılacak" dedi.

Mevcut su potansiyelinin en verimli şekilde kullanılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Öksüz, sulama suyu sıkıntısının yaşanmaması için tek umutlarının mevsimsel yağışların bir an önce yağması olduğunu söyledi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova Sulama Birlik Başkanı Öksüz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement