Suluovalı Gençler Sabah Namazında Camide Buluştu - Son Dakika
Yerel

Suluovalı Gençler Sabah Namazında Camide Buluştu

Suluovalı Gençler Sabah Namazında Camide Buluştu

Suluova Müftülüğünün "Cami ve Gençlik Kolları Buluşması" programı kapsamında gençler sabah namazında camide buluştu.

08.12.2014 11:02  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova Müftülüğünün "Cami ve Gençlik Kolları Buluşması" programı kapsamında gençler sabah namazında camide buluştu.

Program kapsamında Hacı Mustafa Camisi'nde cemaat ve din görevlileriyle buluşan çok sayıda genç İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş'un kıldırdığı sabah namazının ardından birlikte kahvaltı yapıp sohbetlerde bulundu.

Okuş, gençlerin ve yaşanan çağın meşguliyetlerinin farklılaştığına dikkat çekerek, "Zihinlerin farklılaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Dolayısıyla bu etkinliğimizin birinci maksadı gençlerimizle camide buluşmak, zararlı alışkanları olan, suça karışmış olan gençlerimizi camilerimizle ve din görevlilerimizle buluşturarak onlara yardımcı olmak ve ellerinden tutmaktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2014 yılında özellikle "Cami ve Gençlik" konulu temayı işlediğine değinen Okuş, şunları dile getirdi:

"Tüm il ve ilçelerimizde gençlerimizin camiye gelmesi, camilerde buluşması, dinin temel bilgilerini alması gibi konularda çalışmalar yapılmakta. Biz de 3 aydan bu yana uygulamaya koyduğumuz "her camiye 3 gönüllü" isimli çalışma yürütüyoruz. Şu ana kadar din görevlilerimizin önderliğinde 30 camimizin 15'er genci oldu. Haftada bir defa bu gençlerimizle belli vakitlerde buluşarak dini bilgileri içeren konuları konuşuyor, namaz kılıyor ve sohbetlerde bulunuyoruz. Onlardan bizim beklentimiz ve isteğimiz; bu gençlerimiz camilerimize nasıl geldiyse arkadaşlarını da getirmeleridir. Hedefimiz ilçe merkez ve köylerindeki 7 bin kadar olan tüm gençlerimize ulaşmaktır. Camilerimizde cemaatimizin azaldığı, cemaat yaşının ortalama 55 - 60 olduğu şu dönemlerde gençlerimizle ve çocuklarımızla camilerimizdeki cemaatimizi arttıralım istiyoruz. Tüm maksat ve amaç budur. Dolayısıyla vatanımıza, devletimize, milletimize ve insanlığımıza hayırlı gençlerin yetişmesi için hep birlikte gayret edelim istiyoruz."

Lise öğrencisi Yusuf Can Durmaz (17), arkadaşları ile buluşup sabah namazı kıldığını ifade ederek, "Güne erken kalkıp sabah namazı kılarak başlayınca daha huzurlu olduğumu fark ettim. Şimdi hayatımdan daha çok tat alıyorum. Nefsimin boş ve değersiz şeylerle ilgilenmesinin önüne geçebiliyorum. Şayet bu saatte burada olmasaydım uyuyor olacaktım ve elime bir şey geçmeyecekti. Tüm arkadaşlarımın bir an önce erken kalkıp camide cemaate karışıp sabah namazını kılmalarını ve bu güzel ve manalı atmosferi mutlaka yaşamalarını tavsiye ederim" dedi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluovalı Gençler Sabah Namazında Camide Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement